TUDN: 'Gimenez dichtbij transfer naar Premier League'

TUDN: 'Gimenez dichtbij transfer naar Premier League'

26 reacties 26
Bron: TUDN
Foto: VK Sportphoto

Santiago Gimenez is heel dichtbij een transfer naar de Premier League, dat meldt het Mexicaanse TUDN op X. Tottenham Hotspur FC zou de bestemming zijn. Hiermee troeven de Engelsen veel geïnteresseerde topclubs af.

Rafael 'Chiquis' Garcia, commentator bij de sportzender TUDN brengt die informatie vlak na de wedstrijd die Mexico speelde op het Copa Americana Toernooi dat momenteel wordt afgewerkt. De Mexicaanse verslaggever weet dat Gimenez twee aanbiedingen op zak heeft, Tottenham Hotspur is de club die het meest concreet is.

Kapers op de kust

De andere club die Gimenez een aanbieding heeft gedaan is Atletico Madrid. Een akkoord bereiken met de Madrileense tegenstander in de Champions League van afgelopen seizoen is een stuk gecompliceerder, zo weet Garcia. De voorkeur voor Gimenez zou naar verluidt zijn om in Spanje aan de slag te gaan vanwege de voertaal in La Liga. Dan moet Atletico Madrid wel het bedrag wat de 'Spurs' overhebben minimaal evenaren.

Ondanks de persoonlijke voorkeur van Gimenez lijkt een akkoord met Tottenham Hotspurs dus het dichtste bij voor alle betrokken partijen. De aanvaller speelde in de basis op de Copa America en stelt dat het toernooi momenteel op plaats één staat. De Mexicaanse goalgetter wil pas na het toernooi over zijn toekomst nadenken.

Lees ook