Nederland komt laat op voorsprong en wint eerste EK-duel

38 reacties 38
Bron: Nos.nl

Het Nederlands Elftal heeft de eerste drie punten op het EK te pakken. Dankzij pinchhitter Wout Weghorst wist Oranje met 1-2 te winnen van Polen.

Nederland kwam om 15.00 uur in actie, zonder Feyenoorders op het veld. Oranje was de ploeg die in het eerste kwartier het meest in de aanval was, maar uiteindelijk was het Polen dat na 16 minuten op voorsprong kwam. Adam Buksa, die invalt voor de nog niet fitte Lewandowski, kopte vanuit een hoekschop binnen. 13 minuten later kwam Nederland terug in de wedstrijd. Cody Gakpo maakte de 1-1 na een pass van Nathan Aké.

Het bleef lang 1-1. Na 81 minuten werden Gakpo en Depay gewisseld voor Frimpong en Weghorst, in de hoop het tij te kunnen keren. Twee minuten na de laatste wissel van Koeman scoorde uitgerekend Wout Weghorst de winnende goal tegen Polen. Polen kwam nog in de buurt van een doelpunt, maar wist niet te scoren. Hiermee komt Nederland op drie punten in de groep, en staat het sowieso tot morgenavond eerste in Groep D.