Transfer

'Feyenoord heeft deal Carranza bijna rond'

Feyenoord lijkt bijna rond te zijn met Julian Carranza. Fabrizio Romano meldt dit op X.com (voormalig Twitter). Het nieuws volgt op de aankondiging op X.com van 1908.nl dat de deal tussen de spits, zijn club en Feyenoord 'close to be happening' is. De Argentijnse spits zou nadrukkelijk in beeld zijn bij Feyenoord als extra spits. De goalgetter scoorde het lopende seizoen in twaalf wedstrijden al zes keer.

Grote ontwikkeling

De rechtsbenige centrumspits speelt momenteel in de MLS bij Philadelphia Union en heeft aldaar nog maar een contract tot het einde van het seizoen. In de zomer van 2022 maakte Carranza de overstap van Inter Miami naar Philadelphia, niet zonder succes. In de 95 wedstrijden die Carranza speelde scoorde hij 37 keer en was hij 20 keer de aangever. Opmerkelijk, aangezien hij bij de huidige club van Lionel Messi in 42 optredens niet verder kwam dan drie doelpunten.

In de CONCACAF Champions Cup, de Amerikaanse variant van de Champions League, scoorde Carranza dit seizoen in twee wedstrijden maar liefst vier maal en schoot zijn team zo naar de achtste finale. Daarin was het Pachuca van Oussama Idrissi een te grote horde. Carranza kon slechts één helft meedoen in dat tweeluik dat met 6-0 werd verloren.

Held van Philadelphia Union

Om de prestaties van Carranza in perspectief te plaatsen. Op 12 juli maakte hij zijn eerste carrière-hattrick in een thuisoverwinning van 7–0 tegen D.C. United, waarmee hij pas de vijfde speler in de geschiedenis van Philadelphia Union werd die deze prestatie behaalde. Hij werd verkozen tot MLS Speler van de Week. Op 21 augustus maakte hij een tweede-helft hattrick in een uitoverwinning van 6–0 tegen D.C. United, waarmee hij de eerste Union-speler werd die meerdere hattricks scoorde, en zich aansloot bij Cobi Jones als de enige spelers die twee hattricks tegen dezelfde tegenstander scoorden in één MLS-seizoen.

Carranza werd ook de eerste Philadelphia-speler die drie doelpunten maakte en een assist gaf in dezelfde wedstrijd. Door opnieuw verkozen te worden tot MLS Speler van de Week, werd hij slechts de tweede Union-speler na Sébastien Le Toux (2010) die de prijs tweemaal in hetzelfde seizoen won.

Bij Feyenoord krijgt Carranza te maken met hevige concurrentie. Ayase Ueda lijkt komend seizoen zijn eer te willen herstellen bij Feyenoord en ook Santiago Gimenez is nog altijd contractspeler in Rotterdam. Ueda scoorde er bij het Japanse elftal weer lustig op los terwijl Gimenez zich opmaakt voor de Copa America. De Mexicaan wordt wel nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer deze zomer.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten