VIDEO | Samenvatting kampioenswedstrijd Onder 21

Het hoogste jeugdelftal van Feyenoord doet al jaren verwoedde pogingen om aan te sluiten in de voetbalpiramide. Om in aanmerking te komen voor promotie moet het elftal Onder 21 in ieder geval algeheel kampioen worden van de jeugdcompetitie tot 21 jaar.

Om algeheel kampioen te worden moet of de voorjaarscompetitie of de najaarscompetitie gewonnen worden, of allebei. Als beide competities gewonnen worden zou het elftal direct kampioen zijn geweest. De najaarskampioen van de Onder 21 competitie was afgelopen seizoen FC Twente/Heracles. De voorjaarskampioen was het elftal van Melvin Boel. Een beslissingswedstrijd moet zorgen voor een kampioen.

De algeheel kampioen mag vervolgens met de Jong elftallen in de Tweede Divisie uitmaken wie het seizoen erna in de Tweede Divisie speelt. Maar alleen als één van de huidige twee teams in de Tweede Divisie bij de onderste negen elftallen was geëindigd. Helaas zijn zowel Jong Almere City als Jong Sparta bij de bovenste negen teams geëindigd en spat de promotiedroom van Feyenoord O21 uiteen. 

Wat resteert is het algeheel kampioenschap, in de beslissingswedstrijd heeft Feyenoord Onder 21 gewonnen van de FC Twente/Heracles Academy O21 met 2-0. Door de winst is het elftal van Melvin Boel kampioen van de Onder 21 competitie en door de bekerwinst eerder tegen Volendam Onder 21 legt het dus beslag op de dubbel in de hoogste jeugdcompetitie van Nederland. Bekijk de highlights van de wedstrijd HIER en de festiviteiten op het veld HIER. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten