'Met grote waarschijnlijkheid ga ik ook volgend seizoen door bij Feyenoord'

'Met grote waarschijnlijkheid ga ik ook volgend seizoen door bij Feyenoord'

5 reacties 5
Bron: Apu.fi
Foto: Pro Shots

Feyenoord won afgelopen seizoen de KNVB Beker. De Rotterdammers hadden in dat seizoen twee uitstekende eerste doelmannen. Waar zowel Justin Bijlow als Timon Wellenreuther veel in de belangstelling staan, wil keeperstrainer Jyri Nieminen zo min mogelijk op de voorgrond treden. Toch doet hij in de zomerstop zijn verhaal. Onder andere over waar hij energie van krijgt en gaat hij ook naar Liverpool? 

Nieminen spreekt met Apu.fi over de huldiging na de bekerwinst. De keeperstrainer, die Khalid Benlahsen verving na een uitgebreide zoektocht, blijft tijdens de festiviteiten op de achtergrond. Zelfs krijgt hij niet de energie van prijzen winnen. "Ik krijg veel meer energie van de dagelijkse activiteiten dan van titels. Bij de bekeruitreiking dacht ik, ik hoop dat ik niet vooraan op het podium hoef te staan ​​om de beker om hoog te houden", aldus Nieminen en dat tekent zijn persoonlijkheid.

Nieminen kwam in 2023 bij Feyenoord in beeld nadat Benlahsen vertrok en Matt Wade Feyenoords hoofd voetbalstrategie op zoek ging naar een nieuwe trainer die in de werkwijze van Arne Slot past. Nieminen kwam snel tot de conclusie dat het een unieke kans was. Na een gesprek met Slot en een extra opdracht besefte hij wat er ging gebeuren. "Op dat moment, toen ik deze opdrachten kreeg, besefte ik dat ik deze baan zou krijgen."

Liverpool

Nadat de overgang van Arne Slot naar Liverpool definitief werd, werd ook Nieminen direct aan de Engelse club gelinkt. Zelf heeft hij er ook over nagedacht, maar een overgang lijkt ver weg. "Met grote waarschijnlijkheid ga ik ook volgend seizoen door bij Feyenoord", zegt hij met veel enthousiasme in zijn stem. Feyenoord is een mooie club en werken op Champions League niveau vindt Nieminen fantastisch.

 

Lees ook