'Dat is echt een unieke situatie in het voetbal'

'Dat is echt een unieke situatie in het voetbal'

5 reacties 5
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot heeft zijn overstap naar Liverpool bevestigd. De oefenmeester van Feyenoord lijkt in een warm bad terecht te komen. Jürgen Klopp neemt een sabbatical en lijkt in het jaar klaar te staan voor vragen. Sander Westerveld vertelt dat in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad

Westerveld kan niet zeggen hoe Slot zich moet voorbereiden op Liverpool. "Als je in het stadion komt denk je die is kleiner dan het PSV-stadion, maar als de supporters achter de club gaan staan weet je niet wat je meemaakt", aldus Westerveld die zelf voor Liverpool uitkwam. "Als het You Never Walk alone wordt ingezet krijg je kippenvel. Daar kun je je niet op voorbereiden."

Westerveld denkt wel dat Slot op het juiste moment overstapt. "Ik had graag gezien dat Klopp nog een jaartje doorging. Er staat een jong elftal, niemand is klaar met hem, maar hij heeft zelf de keuze gemaakt. Het voordeel voor Slot is dat Klopp een sabbatical neemt en regelmatig op Anfield zou zijn en klaar staat om hulp te bieden. Dat is echt een unieke situatie in het voetbal."

Bijlow

Westerveld liet zich ook nog uit over de keepers van het Nederlands elftal. "Voor de keeperspositie zou ik voor Verbruggen kiezen", aldus Westerveld in de podcast. "Ik ken Verbruggen nog van toen hij 17 was. Hij staat ongeveer gelijk met Mark Flekken, maar als ze ongeveer gelijk zijn heb ik altijd geleerd om voor de jongste te kiezen."

Het Nederlands elftal heeft best veel te kiezen op de positie van de doelman. "We hebben wel keepers die op niveau spelen en waar je mee kunt aankomen op een EK", vult Wijffels aan. "Twee spelen in de Premier League en de ander heeft Champions League gespeeld", doelt Wijffels op Bijlow. Toch kiest geen van de heren voor Bijlow.

Lees ook