Tweede eindtoernooi voor Bijlow: 'We gaan erheen om te winnen'

Tweede eindtoernooi voor Bijlow: 'We gaan erheen om te winnen'

Justin Bijlow, de 26-jarige keeper van Feyenoord, meldde zich maandag bij het Nederlands elftal in de hoop woensdag op de lijst te staan als bondscoach Ronald Koeman zijn definitieve EK-selectie bekendmaakt. Bijlow, die begin februari een kuitblessure opliep tijdens een uitduel met AZ, is inmiddels weer fit. Hij heeft vier wedstrijden in de benen en hoopt Koeman te overtuigen om hem mee te nemen naar Duitsland. Tegenover Voetbalzone is Bijlow openhartig over zijn revalidatie, het seizoen van Feyenoord, Arne Slot, zijn toekomst in De Kuip en het EK.

Wederom een blessure

Tijdens de wedstrijd tegen AZ raakte Bijlow geblesseerd bij een pass en verliet het veld met hulp van de medische staf. Hij miste vervolgens maar liefst veertien wedstrijden, waaronder de belangrijke duels tegen AS Roma, Ajax en de bekerfinale. Ondanks deze tegenslagen kijkt Bijlow positief vooruit en strijdt hij nu met Bart Verbruggen, Mark Flekken en Nick Olij om een plek in de EK-selectie.

Bijlow vertelt over zijn blessure en revalidatie van een scheur in zijn kuit. De keeper geeft aan veel pijn gehad te hebben. De steun van de AZ-supporters op het moment van de blessure en van die van Feyenoord sleepten de jeugdspeler door zijn dal heen. 

Terugkeer onder de lat bij Feyenoord

Bijlow keerde terug in de wedstrijdselectie tijdens het uitduel met Fortuna Sittard en maakte uiteindelijk zijn rentree in de basis tegen Go Ahead Eagles. Over zijn ex-trainer Arne Slot, zegt hij: “Ik ben hem dankbaar dat ik de laatste vier wedstrijden mocht spelen." Bijlow debuteerde onder Slot in het Nederlands elftal en won naast de KNVB Beker dit seizoen vorig seizoen het landskampioenschap. Bijlow is blij met de nalatenschap van Slot, die het DNA van de club hopelijk permanent heeft veranderd.

Bijlow kijkt ook terug op het seizoen van Feyenoord, dat als tweede eindigde in de Eredivisie en de KNVB-Beker wist te winnen. De club haalde daarnaast 84 punten, één van de hoogste eindscores uit de clubgeschiedenis. Bijlow zegt dan ook: "Je kan niet spreken van een slecht seizoen.”

Interesse Arsenal en Liverpool

Wat betreft zijn toekomst bij Feyenoord, blijft Bijlow ambitieus. Geruchten over een stap naar het buitenland, zoals naar Manchester United of recentelijk Arsenal en Liverpool, zijn niet ongewoon. “Ik ben ambitieus, dat heb ik altijd gezegd."

Bijlow wil nu Koeman overtuigen om hem mee te nemen naar het EK in Duitsland. In de laatste vier wedstrijden bij Feyenoord was zijn niveau erg hoog. Als hij geselecteerd wordt, wordt dit zijn tweede grote eindtoernooi met Oranje. Bijlow was tijdens het WK in Qatar ook al tweede doelman achter Andries Noppert. De keeper geeft aan om op het EK te verschijnen met als doelstelling 'We gaan erheen om te winnen' aan ambitie geen gebrek. 

Lees ook