Ueda: 'Ik heb veel fouten gemaakt'

Ueda: 'Ik heb veel fouten gemaakt'

25 reacties 25
Bron: Web.Sportiva
Foto: Pro Shots

Ayase Ueda werd afgelopen zomer voor een recordbedrag naar De Kuip gehaald. Het aantrekken van de spits was vooral met het doel om Santiago Gimenez volgend seizoen op te volgen als de Mexicaan een transfer zou maken. Tot nu toe heeft de Japanse spits nog niet kunnen overtuigen. In een interview met het Japanse Web Sportiva blikt hij terug op het afgelopen seizoen.

Ueda is zich bewust van het feit dat hij niet zijn beste seizoen achter de rug heeft. "Ik heb veel fouten gemaakt in situaties zoals de bal ontvangen en hoe ik mijzelf tegen het lichaam van een tegenstander moet gebruiken", erkent Ueda. Ook zegt de spits dat het niet goed ging toen hij moest beginnen als basisspeler in plaats van Santiago Gimenez.

De laatste weken is de spits toch in vorm gekomen, hoewel het tegen het eind van het seizoen was is dit toch misschien een voorbode voor aankomend seizoen. "De laatste wedstrijden heb ik langzaamaan mijn draai gevonden. Ik ben gekomen tot hoe ik nu ben door dingen uit de training in de wedstrijd te herhalen", sluit hij af. 

Lees ook