VI: 'Feyenoord polste al een aantal trainers'

VI: 'Feyenoord polste al een aantal trainers'

133 reacties 133
Bron: Vi.nl
Foto: VK Sportphoto

Feyenoord polste al verschillende trainers, zo meldt Voetbal International. Zo zou Feyenoord de entourage van Kieran McKenna hebben gepolst, en zou er ook al contact zijn geweest met Thorsten Fink.

Kieran McKenna is de huidige hoofdtrainer van Ipswich Town, dat onder hem van het derde niveau naar de Permier League promoveerde. De 38-jarige trainer heeft al de jeugd van Tottenham Hotspur en Manchester United getraind. Bij de laatstgenoemde was hij van 2018 tot 2021 assistent-trainer. Sinds 2021 is hij hoofdtrainer van Ipswich Town, en niet zonder succes. Volgend seizoen zijn 'The Blues' voor het eerst sinds 2002 weer te bewonderen op het hoogste niveau van Engeland. Echter lijkt deze optie al af te vallen, aangezien McKenna zelf liever in Engeland blijft.

Verder zou Feyenoord ook gepolst hebben voor Thorsten Fink. De huidige trainer van Sint-Truidense VV heeft al een behoorlijke cv. Zo was de 56-jarige trainer al coach bij onder andere FC Basel, Hamburger SV en Vissel Kobe. Dit seizoen heeft Fink een goede prestatie geboekt, door met STVV nog in de race te zijn voor de Conference League play-offs van België. 

Feyenoord is, in tegenstelling tot in het verleden, op zoek naar een trainer met ervaring en vakmanschap, waardoor Graham Potter, oud-trainer van Brighton Hove & Albion en Chelsea, ook nog een serieuze kandidaat is.

Voor Arne Slot was het afgelopen zondag tegen Excelsior de laatste wedstrijd als trainer van Feyenoord. De succestrainer gaat na drie jaar Feyenoord de stap maken naar Liverpool FC. Daar heeft hij het bestuur overtuigd van zijn kwaliteiten om Jürgen Klopp te vervangen als hoofdtrainer.

Lees ook