'Hereniging steunpilaren kampioenselftal in de maak'

'Hereniging steunpilaren kampioenselftal in de maak'

37 reacties 37
Bron: Mirror.co.uk
Foto: Pro Shots

Feyenoord moet na drie succesvolle jaren afscheid nemen van Arne Slot. Volgens de officiële kanalen zijn er geen bedragen genoemd, maar het vertrek van de oefenmeester levert zo'n 9 tot 13 miljoen op, buiten eventuele bonussen om. Een record, nog nooit werd er zo veel betaald voor een trainer uit de Eredivisie. 

Geertruida naar de Premier League?

Feyenoord moet, met een goed gevulde portemonnee, op zoek naar een nieuwe trainer. Daarnaast zullen in de zomer ook nog spelers mogelijk vertrekken. Volgens de sportkatern van het Engelse The Mirror zou Arne Slot zijn eerste transferwens al hebben neergelegd bij de clubleiding van Liverpool. Lutsharel Geertruida, één van de spelers waar hij zich in zijn Feyenoordperiode hard voor heeft gemaakt. 

De multifunctionele speler is het niveau Feyenoord ruimschoots ontgroeid en speelde dit seizoen het ongelofelijke aantal van 47 wedstrijden. daarin vond Geertruida acht keer (!) het net en was hij vijfmaal aangever. Met twee discutabel afgekeurde goals had dit aantal zelfs nog hoger kunnen zijn.

Hereniging Kökçü en Geertruida in de maak?

Als we het Turkse Fotospor mogen geloven staat ook Orkun Kökçü zeer hoog op het lijstje van Liverpool. Dit nieuws is ook door de Mirror overgenomen. Al voor de komst van Arne Slot zou de middenvelder in de belangstelling staan, maar na de komst van zijn voormalig mentor lijkt de middenvelder haast zeker een toekomst in de Premier League te hebben.

Volgens Fotospor hield de jeugdliefde van Kökçü, Besiktas, de situatie bij Benfica nauwlettend in de gaten. De Turkse middenvelder zou op z'n zachtst gezegd niet op zijn plek zijn in het elftal van Roger Schmidt. De Duitser, die in Nederland vooral bekend staat om zijn onsamenhangende wisselbeleid, gebruikte Kökçü op vier verschillende posities. Desondanks was Kökçü betrokken bij 18 goals (7 goals, 11 assists) in 43 wedstrijden, waarvan hij slechts negen keer de 90 minuten mocht volmaken en veelvuldig pas als invaller binnen de lijnen kwam.

Orkun Kökçü is momenteel met 25 miljoen euro nog steeds de grootste uitgaande transfer van Feyenoord ooit en daar kan met een overgang naar Liverpool nog een aanzienlijk bedrag bijkomen. Zoals bekend is door Feyenoord een fors doorverkooppercentage bedongen en staat er momenteel een transferclausule van 150 miljoen euro in zijn contract. 

Lees ook