'Dat is irritant, want het klopt niet'

'Dat is irritant, want het klopt niet'

2 reacties 2
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot kreeg een passend afscheid in de Kuip met een 4-0 overwinning tegen Excelsior. In de schaduw van de succestrainer liet ook Lutsharel Geertruida zich nadrukkelijk zien in wat mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord kan zijn geweest, zo laat het Algemeen Dagblad optekenen.

Lutsharel Geertruida zat na de wedstrijd op de verwarming, die uiteraard niet aanstond. Feyenoord had Excelsior net met 4-0 verslagen en Geertruida scoorde het laatste doelpunt van het seizoen met een feilloos benutte strafschop. De 23-jarige Rotterdammer zwaaide na afloop met zijn dochtertje naar het publiek. Was dit zijn afscheid van Feyenoord?

Laatste wedstrijd bij Feyenoord?

"Of dit mijn laatste wedstrijd voor Feyenoord was, kan ik nog niet zeggen," aldus Geertruida. De zevenvoudig Oranje-international weet dat alles moet kloppen voor een transfer. Vorige zomer leek een overstap naar RB Leipzig rond te zijn, maar die overgang ketste op het laatste moment af.

Geertruida heeft nog een contract van een jaar bij Feyenoord en er lopen geen onderhandelingen over verlenging. Een transfer lijkt daarom de komende weken of maanden logisch. "Wat ik wel wil zeggen, is dat het onzin is dat ik veel geld zou hebben gevraagd om bij te tekenen. Er wordt helemaal niet meer gesproken over contractverlenging. Dat soort dingen worden dan de media ingeslingerd en dat is irritant, want het klopt niet."

Gevormd door Arne Slot

Van alle spelers die er al waren toen Arne Slot drie jaar geleden in de Kuip arriveerde, is Geertruida de enige veldspeler die nog over is. Hij ontwikkelde zich tot een van de beste spelers van de Rotterdammers, won prijzen en werd international. Hij startte in alle competitiewedstrijden in de basiself en werd slechts driemaal in de slotfase gewisseld. In de Europese campagne miste hij alleen de thuiswedstrijd tegen AS Roma vanwege griep. In de Eredivisie maakte hij acht treffers en leverde vijf assists. In het bekertoernooi scoorde hij ook nog in de kwartfinale tegen AZ.

Ook Arne Slot had nog positieve woorden voor zijn pupil en heeft zich naast het langer verblijf van Hartman, minimaal even hard gemaakt voor een langer verblijf van Geertruida. Slot geeft aan bij het Algemeen Dagblad dat hij anders drie spelers erbij had moeten hebben in de selectie.

Lees ook