'Denk dat hij de belangrijkste kandidaat is op dit moment'

'Denk dat hij de belangrijkste kandidaat is op dit moment'

34 reacties 34
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt nog één wedstrijd onder Arne Slot, zoals het nu lijkt. De trainer zal naar alle waarschijnlijkheid na de competitie worden aangekondigd bij Liverpool. Maar eerst moet er nog gespeeld worden in de Kuip tegen Excelsior.

In Voetbalpraat op ESPN was Martijn Krabbendam aangeschoven om over Feyenoord te praten en de aanstaande confrontatie met stadsgenoot Excelsior: "Natuurlijk zijn er warme gevoelens, ondanks dat de samenwerking gestopt is. Van sommige mensen had dat niet gehoeven omdat het toch wel z'n vruchten af heeft geworpen. Maar het zal niet zo zijn dat als het 1-0 staat dat er gedacht wordt: We stoppen nu want dan blijft Excelsior er misschien wel in."

Excelsior kan zich nog direct handhaven, ondanks dat het momenteel de 16e plaats bezet. Zowel Heracles als RKC zijn nog binnen handbereik, het is nog maar de vraag of Excelsior het afscheidsfeest van Arne Slot kan verpesten. De opvolging van de trainer is inmiddels in volle gang: "Ze zijn hard op zoek naar een nieuwe trainer. Ze willen de best mogelijke kandidaat en de kans is best groot dat het een buitenlandse coach wordt."

Belangrijkste kandidaat

Over de buitenlandse kandidaat kwam vandaag het nieuws naar buiten dat Nuri Sahin hoog op de lijstjes staat in Rotterdam: "Hij staat bij Feyenoord goed aangeschreven als een beloftevolle kandidaat. Maar dan moet er wel een ervaren assistent bij. Maar het is niet binnen nu en een week witte rook. Een jonge ambitieuze trainer en hij past in het profiel dat Feyenoord zoekt." Over de rol en zelfstandigheid van Sahin is Krabbendam positief: "Hij doet vrij veel bij Dortmund, onder andere veldtrainingen. Maar hij is nu assistent alleen in elk interview geeft hij aan dat hij op eigen benen wil staan." Sahin lijkt de grootste kanshebber: "Ik denk dat hij de belangrijkste kandidaat is op dit moment."

Nog meer kandidaten in de race

Een andere kandidaat is Marino Pusic, die onlangs Shakthar Donetsk kampioen maakte. Leon ten Voorde van Tubantia zegt daarover: "Bij Twente hopen alle supporters dat Pusic trainer van Feyenoord wordt. Dat heeft er mee te maken dat hij in zijn periode bij Twente als hoofdtrainer onder druk gekke keuzes ging maken en iedereen was er in december al klaar mee. De club kon het zich alleen niet permitteren om hem op dat moment weg te sturen."

Het Europees Kampioenschap in Duitsland lijkt een race tegen de klok te worden voor Mats Wieffer. De middenvelder is geblesseerd en heeft zijn laatste wedstrijd van dit seizoen reeds gespeeld. Of de spelmaker ook op tijd fit is voor het EK betwijfelt Krabbendam: "Wieffer dat wordt wel kiele kiele want hij speelt geen wedstrijd voor Feyenoord meer. En dan moet hij ook nog wedstrijdfit worden."

Lees ook