FC Dordrecht werkt nauw samen met Feyenoord en dat heeft zijn vruchten afgeworpen dit seizoen. Journalist Arco Bomgaars beschrijft voor het Algemeen Dagblad hoe FC Dordrecht transformeerde naar ploeg om rekening mee te houden, die ook nog eens leuk voetbal speelt.
Het begint allemaal met de samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht. Mark Ruijl kwam over vanuit Rotterdam om in Dordrecht belangrijk te zijn in de technische lijn van de club. Snel daarna kwam Pascal Bosschaart als assistent naast Michele Santoni, ook vanuit de Feyenoord-stal. Een minder bekende naam is Manuele Ferrini, hij is performance coach bij ‘de Schapenkoppen’. Daarnaast kwamen Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ’t Zand en Guus Baars vanuit Feyenoord over. Baars stopte als prof en werd vervangen door Korede Osundina. Deze veranderingen zorgden direct voor versterkingen. Overigens hebben Tsoungui en ’t Zand hun contract bij Feyenoord inmiddels al kunnen verlengen.
Sebaoui miste nog geen enkele wedstrijd bij Dordrecht en samen met landgenoot Mathis Suray namen zij de ploeg op sleeptouw. Daarnaast is het stadion net zo’n vesting gebleken als De Kuip. Het M-Scores Stadion stond garant voor winstpartijen. FC Dordrecht won in eigen huis knap van FC Groningen en Roda JC. Alleen Jong PSV kon winnen in het stadion aan de Krommedijk.
Vorderingen
Deze ontwikkelingen werden breed uitgemeten in de media. Shiloh ’t Zand werd uitverkozen tot ‘talent van de derde periode’ en trainer Santoni werd ‘beste trainer’ van periode nummer vier. Er zijn weinig smetjes op het seizoen van Dordrecht, maar misschien zijn ‘late tegentreffers’ wel een ergernis voor de staf, spelers en supporters. Willem II scoorde diep in blessuretijd, waardoor zij terug naar de eredivisie gaan. En ook ADO Den Haag wist net in de laatste seconden nog een punt te pakken tegen FC Dordrecht. Maar verder kan FC Dordrecht terugkijken op een reguliere competitie om trots op te zijn. En wat zou er nog meer voor hen in het vat zitten?