UITGELICHT | Gimenez toont klasse in klein half uur

Feyenoord won afgelopen zondag overtuigend van PEC Zwolle. De Rotterdammers waren de bovenliggende partij en stonden in 63e minuut met 2-0 voor. Toen kwam die invalbeurt van Santiago Gimenez. De aanvaller die in de tweede seizoensheflt worstelt met zijn vorm kwam gretig het veld in. Scoorde direct een strafschop, gaf een assist op Lutsharel Geertruida en maakte zelf nog de 5-0.

De aanvaller showde zijn klasse die hij in de eerste seizoenshelft zo vaak etaleerde. Dat is ook terug te zien in de statistieken van Fotmob.com. De aanvaller krijgt voor amper 30 minuten een 9.2. De aanvaller had zonder blessuretijd zelfs maar 25 minuten nodig. Hij schoot drie keer en daarvan waren drie op goal.

Hij was aanvallend erg dreigend en won zijn enige luchtduel die hij aanging. Op de grond ging hij drie duels aan en daarvan won hij er twee. In de korte tijd in het veld had hij 11 balcontacten. 8 daarvan waren in de vijandelijke zestienmeter. Van de 11 balcontacten werden er dus 3 een doelpunt. Twee van hem zelf en een assist op Geertruida.