Lovende woorden voor Feyenoord-aanwinst: 'Hij geeft hem echt heel zuiver en iedereen trapt er gewoon in'

Aankomende zomer maakt Anis Hadj Moussa de overstap van het Belgische Patro Eisden Maasmechelen naar Feyenoord. De Algerijnse buitenspeler komt momenteel op huurbasis uit voor het gedegradeerde Vitesse, maar is één van de weinige lichtpuntjes in het afgelopen halfjaar voor de Arnhemmers. Mede buitenspeler Johan Bakayoko van PSV laat zich positief uit over Hadj Moussa in de Cor Potcast van FC Afkicken.

Als het in de podcast gaat over de ‘fake kick’ moet Bakayoko meteen denken aan de toekomstige Feyenoorder. “Ik vind hoe Anis Hadj Moussa die schijntrap doet, pfoe”, zegt de Belgische aanvaller lovend. “Hij geeft hem echt heel zuiver en iedereen trapt er gewoon in.” Thomas Verhaar is het daarmee eens en geeft zelfs aan dat de schijntrap van Hadj Moussa ook in zijn voordeel werkt. “Bij Hadj Moussa is het ook functioneel, omdat het op snelheid is. Je kan hem ook makkelijk geven zonder er langs te komen, terwijl hij wel door kan gaan.”

Toch is er wel wat kritiek op de Algerijnse voetballer. Zijn rendement zou te laag zijn en bij een ploeg als Feyenoord waar buitenspelers in moeilijke wedstrijden via een goal of assist een wedstrijd kunnen doorbreken of beslissen, is dat een verbeterpunt. Bakayoko vindt zelf dat entertainment voor hem het belangrijkste is in het voetbal. “Voor mij is dat het belangrijkste in het voetbal. Uiteindelijk gaat het daarom.”, aldus Bakayoko. “De reden dat ik ben begonnen met voetbal is om plezier te hebben. Maar je weet wel dat er ondertussen rendement bij moet. Dat vind ik persoonlijk wel jammer, omdat mensen je beoordelen op rendement. Als je gewoon hele mooie acties hebt, maar je hebt nul goals en 0 assists in een seizoen, dan heb je een dramatisch seizoen.” Bakayoko zou zelf wel kunnen leven zonder rendement als voetballer. “Als je het hele seizoen naar mij zou kijken en je zou zeggen: ik heb genoten. Ondanks die nul goals en nul assists, dan ben ik tevreden.”

Anis Hadj Moussa heeft in elf wedstrijden één goal gemaakt en twee assists gegeven voor Vitesse. De tweevoudig international van Algerije heeft een contract getekend tot medio 2029 bij Feyenoord. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten