Jansma over opvolger Slot: 'Dat heb je nodig om spelers beter te maken'

Jansma over opvolger Slot: 'Dat heb je nodig om spelers beter te maken'

40 reacties 40
Bron: FcUpdate.nl
Foto: Pro Shots

Het lijkt een kwestie van tijd tot Arne Slot wordt benoemd tot trainer van Liverpool FC. Volgens de laatste berichten lijkt de stap op een paar details na afgerond. Hierdoor worden meerdere namen genoemd in de wandelgangen voor de opvolging van Slot. Kees Jansma noemt in een interview met FC Update enkele namen die bij Feyenoord kunnen passen.

Jansma vindt de overgang van Slot naar Liverpool FC een goede zet, maar vindt de negatieve berichten die in de Engelse pers worden verkondigd flauw. “Fantastisch stap”, aldus Jansma. “Ik lees ook allerlei verhalen in de Engelse pers, maar die man is gewoon goed. Punt uit.” De trainer die Slot moet opvolgen volgens Jansma zal helaas niet meer komen. “Diegene die ik daar zie zitten heeft al bijgetekend en dat is Oosting. Die vond ik heel goed en prettig.”

Jansma concludeert dat de volgende trainer geen persoon met een enorme staat van dienst hoeft te zijn. “De moeilijkheid bij Feyenoord is dat de aanhang altijd zegt dat het een grote naam moet zijn. Maar waarom dan? Je wordt een keer een grote naam. Arne Slot heeft het zeker goed gedaan bij AZ, maar was ook een eenvoudige speler van PEC Zwolle.”

Naast Oosting oppert Jansma nog een andere naam: Alex Pastoor. Verder vindt hij het ook geen probleem om een jonge, onervaren trainer voor de ploeg te zetten. “Wat ik bij Oosting zie, zie ik ook bij Pastoor. Die zijn zó bezig met hun vak. Zij zijn echt bezeten en denken erover na net als Slot. Dat heb je nodig om spelers beter te maken.”

Een belangrijk aspect voor het kiezen van een nieuwe trainer is volgens Jansma dat het moet aansluiten op de filosofie die Feyenoord hanteert. “Denk dan goed na over wat je wilt, wat je nodig hebt voor het voetbal in de Kuip, welke spelers je hebt en kies daar gewoon een trainer bij”, vertelt de voormalig perschef van Oranje. “Ik geloof dat Feyenoord daar goed over nadenkt, maar ik zou zelf niet weten wie ze moeten nemen.” Een persoon hoeft Feyenoord niet te benaderen volgens Jansma. “Ron Jans kan niet, want die zit vast bij FC Utrecht”, sluit Jansma af met een lach.

Lees ook