Van Hanegem: 'Ik vond alle complimenten aan zijn adres een beetje overdreven'

Dat Feyenoord gisteren de beker omhoog mocht houden is een feit. De Rotterdammers versloegen N.E.C. Nijmegen in een boeiende finale met 1-0. Willem van Hanegem blikt in zijn column in het Algemeen Dagblad terug op de wedstrijd en haalt aan beide kanten uitblinkende spelers eruit.

Aan de kant van Feyenoord was volgens de Kromme Timon Wellenreuther een absolute uitblinker. De doelman pakte enkele ballen erg goed, maar laat volgens Van Hanegem sommige kansen van de tegenstander er ook veel minder gevaarlijk uitzien. Zoals de kopbal van Youri Baars die Wellenreuther knap pakte, als die was gevallen had N.E.C. vleugels gekregen. "Dat kregen ze toch al een beetje en dat kwam ook door de geweldige sfeer in de Kuip", aldus een genietende Van Hanegem.

Bij N.E.C. stond een speler op het veld die volgens Van Hanegem de beste van de wedstrijd was. Philippe Sandler heerste de hele wedstrijd, daar zou Feyenoord best een poging voor mogen doen om terug te halen. "Sandler kan de Nederlandse top volgens mij moeiteloos aan. Ik weet dat hij al bij Feyenoord onder contract heeft gestaan, maar toen was hij zelden fit."

Bij Feyenoord was ook Dávid Hancko goed, waarom Quinten Timber na de wedstrijd zo opgehemeld werd is voor Van Hanagem een raadsel. "Ik vond alle complimenten aan zijn adres een beetje overdreven. Hij gaf alles, maar dat hoort ook. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten