'Ze maken in deze fase tenslotte ook het verschil en mogelijk ook in de finale zondag'

'Ze maken in deze fase tenslotte ook het verschil en mogelijk ook in de finale zondag'

2 reacties 2
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Oud-Feyenoorder Regi Blinker, die zelf vijf bekerfinales in zijn carrière wist te winnen, waarvan vier met Feyenoord en één met het Schotse Celtic, blikt in gesprek met de Telegraaf terug naar zijn beginjaren bij Feyenoord, invloed die Wim Jansen had op zijn ontwikkeling en de huidige vleugelaanvallers van Feyenoord.

Mocht Feyenoord de bekerfinale winnen, dan zal het Regi Blinker zijn die de beker aan de ploeg van Arne Slot mag uitreiken. Voor de 54-jarige oud-aanvaller van Feyenoord een kippenvel-moment.

Bij Feyenoord kende Blinker een aantal succesvolle jaren, waarin hij vier bekers wist te winnen, landskampioen werd en veel Europese wedstrijden speelde. 'In mijn Feyenoord-tijd was het de normaalste zaak van de wereld dat we elk jaar Europees speelden en bovenin eindigden', vertelt Blinker tegenover de Telegraaf.

In zijn Feyenoord-jaren was Willem Jansen een hele belangrijke figuur in zijn leven. Niet alleen haalde Blinker het Nederlands Elftal mede dankzij de invloed van Jansen, ook ging hij uiteindelijk naar Celtic. Wat Wim Jansen zo speciaal maakte volgens Blinker? Volgens de oud-aanvaller was dat vooral de simpele manier om meest complexe adviesen simpel over te brengen op hem en zijn medespelers. 

Regi Blinker moest het in zijn Feyenoord-jaren vooral hebben van zijn creativiteit en niet van een bepaalde tactiek. Zo ziet hij ook vandaag in elkaar. Hij geniet van creatieve, bijzondere aspecten van de aanvallers. Daarin werd Blinker ook gesteund door Jansen en zijn medespelers. 'Dat zat ook een beetje in het karakter van de Feyenoorders in die succesjaren.'

Bij de huidige selectie van Feyenoord geniet Blinker vooral van het spel van de vleugelaanvallers Igor Paixão en Yankuba Minteh. 'Ze maken in deze fase tenslotte ook het verschil en mogelijk ook in de finale zondag.'

Lees ook