'sc Heerenveen heeft keuze gemaakt en laat Van Persie links liggen'

sc Heerenveen lijkt zijn nieuwe trainer gevonden te hebben en dat lijkt niet Robin van Persie te worden. Dat vertelt Helene Hendriks in het televisieprogramma Vandaag Inside. De keuze van de Friezen lijkt te zijn gevallen op Rick Kruys, huidig trainer van VVV Venlo.

“Ik heb een klein nieuwtje, denk ik”, vertelt Hendriks in het programma. Diverse tafelgasten vragen aan Hendriks wat het nieuwtje is. “Ik wil het best met volle overtuiging zeggen, maar moet er wel bij vermelden dat ik maar één bron heb.” Een aantal minuten later is het hoge woord eruit als er wordt gevraagd wie de nieuwe trainer van sc Heerenveen wordt. “Rick Kruys”, aldus Hendriks. “Het is wel een klein beetje onder voorbehoud moet ik erbij zeggen. Ik heb het van één bron en ik geloof hem.” Hendrik vermeldt niet wie de bron is achter de informatie. “Die jongen heeft het goed gedaan bij VVV Venlo”, voegt Derksen toe aan het nieuws.

Door deze keuze lijkt Van Persie, die volgens geruchten op het lijstje stond van sc Heerenveen, niet de opvolger te worden van Kees van Wonderen. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Arsenal FC en Manchester United is momenteel trainer van Feyenoord Onder 18. De Rotterdamse club wil het contract van Van Persie verlengen en hem vanaf volgend seizoen hoofdverantwoordelijke maken voor het Onder 21-team van Feyenoord. De huidige trainer daarvan is momenteel Melvin Boel. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten