Den Ouden over Giménez: 'Dan kan je beter even gaan zitten en opnieuw erin komen'

Zondag krijgt Feyenoord de kans om voor het tweede jaar op rij een prijs te pakken. De Rotterdammers moeten om 18:00 NEC verslaan om de KNVB Beker te winnen. Bij FC Rijnmond van Rijnmond wordt vooruitgeblikt (en vooral op de rol van Santiago Giménez ingezoomed).

Geert Den Ouden opperde vorige week dat Ayase Ueda een kans moest krijgen in de basiself van Feyenoord. De ex-voetballer vindt dat de prestaties van Giménez al langere tijd ondermaats zijn, maar verwacht niet dat Arne Slot voor de Bekerfinale gaat wisselen van spits.

Dennis van Eersel relativeert de vorm van de Mexicaan. 'Ik blijf erbij, tegen Ajax maakt hij een aantal keer de juiste loopacties en als die bal wel naar hem komt, maakt hij er twee en hebben we de discussie niet', zegt de Rijnmond-verslaggever.

Den Ouden is het niet compleet eens met van Eersel. 'Dat betekent dat hij meer kansen krijgt om te scoren', zegt Den Ouden. Volgens de ex-Excelsior speler is dat het probleem niet bij de spits. 'Als je over het hele seizoen kijkt hoeveel kansen hij gehad heeft en vooral gemist heeft, dan vind ik dat al zorgelijk.' Den Ouden geeft aan dat hij als spits weet hoe het voelt en dat een mentale negatieve spiraal alleen maar negatief werkt. 'Dan kan je beter even gaan zitten en opnieuw erin komen', zegt de ex-spits. 'Dat is beter dan ertegenaan blijven hikken.'

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten