'Feyenoord en PSV toonden interesse, maar er was nog niets bekend over de invulling van de posities daar'

Afgelopen zomer maakte Milan van Ewijk de overstap van sc Heerenveen naar Coventry City. De rechtsback is blij bij zijn nieuwe club en zijn nog in de race voor een play-off plek voor promotie naar de Premier League.

Van Ewijk had naast Coventry City nog meer keuze uit clubs. Zo hebben ook Feyenoord en PSV interesse getoond. 'Feyenoord en PSV toonden interesse, maar er was nog niets bekend over de invulling van de posities daar', zegt Van Ewijk in een interview met Voetbal International. Coventry City was wel direct concreet. Van Ewijk sprak met oud-Feyenoorder Gustavo Hamer. Op dat gesprek meet de verdediger zijn keuze gebaseerd. De oud-Feyenoorder maakte in de zomer van 2020 de overstap naar Coventry City. Afgelopen zomer transfereerde hij naar Sheffield United FC, dat uitkomt in de Premier League.

Van Ewijk vindt het mooi om in de top van Nederland te spelen om uiteindelijk bij het Nederlands Elftal te komen. 'Een voorbeeld daarvan is Quilindschy Hartman, die erg goed speelt en ook wordt geselecteerd.' Toch heeft de verdediger daar niet naar gekeken. 'Ik wilde een nieuwe uitdaging in het buitenland'

Van Ewijk is geen onbekende bij Feyenoord. Hij speelde zes jaar in de jeugdopleiding van de Rotterdammers. Uiteindelijk brak hij niet door, en moest hij vertrekken omdat hij niet goed genoeg was. Uiteindelijk vond hij zichzelf weer terug en heeft hij zich teruggevochten in het profvoetbal.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten