'Je kunt niet verwachten van een trainer van O18 dat hij meteen Arne Slot kan vervangen'

Op maandagavond sloot Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam aan bij Voetbalpraat van ESPN. Presentator Wouter Bouwman heeft ook Leon ten Voorde en Kenneth Perez aan tafel zitten. Als Krabbendam in ‘de vakjes’ zit, gaat het uiteraard over Feyenoord maar eerst gaat oud-Feyenoorder Kuyt over de tong.

‘We mogen niks meer zeggen, we zijn teveel op de man in Nederland’, grapt Krabbendam over het kampioenschap van Dirk Kuyt met K. Beerschot VA. Krabbendam lijkt niet echt onder de indruk van deze prestatie: ‘Hij heeft de beste ploeg van de tweede divisie kampioen gemaakt.’ Kuyt werd afgelopen weekend kampioen zonder te spelen.

Er wordt verder gesproken over trainers en het gaat over Robin van Persie bij de jeugd van Feyenoord. ‘Krabby’ zegt daarover: ‘Hij heeft een soort status aparte.’ De journalist doelt hiermee op de enorme staf die RvP bij Feyenoord O18 om zich heen verzameld heeft. ‘O18 is normaal gesproken de ploeg waarvan je hoopt dat er spelers doorbreken naar het eerste’, gaat Krabbendam verder. Perez vindt het goed dat er veel ingezoomd wordt op deze spelers en er specialistische begeleiding is, omdat deze talenten de top moeten halen.

Presentator Bouwman vraagt hoe het kan dat Van Persie veel kan en mag binnen Feyenoord. Krabbendam antwoordt: ‘Het is natuurlijk een oud-topspeler. Misschien wel één van de beste ooit van Nederland.’ Hij gaat verder: ‘Van Persie bepaalt veel bij Feyenoord, wie er mee mogen naar de O21 bijvoorbeeld. Maar of het nou goed is voor zijn trainerscarrière?’ Krabbendam snapt wel dat Van Persie gesprekken met een andere club voert: ‘Je kunt niet verwachten van een trainer van O18 dat hij meteen Arne Slot kan vervangen.’

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten