'Gooi je het dan ineens voor een finale om'

Feyenoord speelde gisteren niet groots tegen Fortuna Sittard, maar won uiteindelijk wel de wedstrijd. Door de nederlaag van FC Twente werd de tweede plaats officieus behaald en daarmee kan de blik volledig op de bekerfinale van volgende week zondag. Mikos Gouka laat in de AD voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad zijn licht schijnen op de afgelopen wedstrijd, keeperskwestie en de spitspositie.

Feyenoord speelde moeizaam tegen Fortuna Sittard. "Met Nijhuis als scheidsrechter weet je dat er veel toegestaan wordt. Buijs is een slimme trainer en laat zijn spelers er vol op klappen. Feyenoord was vooral bezig met niet geblesseerd raken of een rode kaart krijgen. Maar uiteindelijk wonnen ze wel terecht."

Feyenoord lijkt Timon Wellenreuther een basisplaats te moeten garanderen, als hij volgend seizoen nog in Rotterdam onder contract wil staan. Gaat hij die kans krijgen. "Vraag die ik niet kan beantwoorden. Als Slot nou zegt dat hij tot het eind van het seizoen onder de lat gaat staan, zou dat wel een signaal zijn. Als hij het niet doet is het niet direct een keus van volgend seizoen ben je niet mijn eerste keeper, maar slot is altijd duidelijk geweest Bijlow is mijn nummer één", aldus Gouka.

Wellenreuther heeft aangegeven graag ergens eerste keeper te willen zijn volgend seizoen. "Als Feyenoord tegen hem zegt Bijlow is onze nummer één, eigen jeugd, international en vertegenwoordigd een transferwaarde, je kunt blijven als nummer twee dan snap ik dat hij zou willen vertrekken", aldus Gouka. Er wordt gezegd dat PSV interesse zou hebben. "PSV heeft interesse, maar is niet concreet wordt er dan gezegd, dat is een beetje hoe het werkt in de zaakwaarnemerswereld. Een logischere stap zou misschien wel Bundesliga zijn, want Wellenreuther zegt zelf dat hij bekender is in Nederland en België dan in zijn thuisland Duitsland."

Santiago Gimenez was ook tegen Fortuna Sittard weer niet de scorende spits. Gouka snapt wel dat Slot nu niet meer de spits wisselt. "Het niveau van Gimenez is de laatste weken hetzelfde. Het is niet het niveau wat Feyenoord nastreeft voor een spits. De vraag is echter ga je voor de finale je spits eruit gooien. Ueda viel gisteren goed in, maar de kans die hij krijgt scoort hij ook niet. Dan wordt er geroepen dat Gimenez geen kans kreeg, maar dat ligt ook aan de spits zelf", zo oordeelt Gouka.

Willem van Hanegem zou persoonlijk waarschijnlijk Gimenez al eens gewisseld hebben, maar lijkt met het oog op de finale dat niet meer te doen. Gouka snapt Van Hanegem wel. "Gooi je het dan ineens voor een finale om, terwijl het al vier, vijf, zes weken zo is?" Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten