Minteh genomineerd voor de '2024 Golden Boy Award'

Yankuba Minteh is in een mooi lijstje met voetballers geplaatst. De Gambiaanse aanvaller van Feyenoord staat op plek 21 in de lijst van de 'top 100 genomineerden voor de Golden Boy award', zo is te lezen op de website van de European Golden Boy.

Elk jaar maken de grootste voetbaltalenten van de wereld de kans om deze prijs te winnen. Vorig jaar werd door allerlei grote sportmedia ter wereld Real Madrid middenvelder Jude Bellingham verkozen tot Golden Boy van 2023. Minteh is gerangschikt op plek 21. Op plek 1 staat het 16-jarige FC Barcelona-talent Lamine Yamal. Naast Yamal en Minteh zijn ook spelers als Alejandro Garnacho (Manchester United FC), Warren Zaire-Emery (Paris Saint-Germain FC) en Joao Neves (SL Benfica) genomineerd.

Van Bommel en Braude

Andere bekenden in de lijst zijn Nederlanders Jorrel Hato (Ajax), Ruben van Bommel (AZ), Ezequiel Banzuzi (OH Leuven) en Eredivisie spelers Kristian Hlynsson (Ajax), Oliver Braude (sc Heerenveen) en Carlos Forbs (Ajax).

De spelers zijn gekozen op basis van hun prestaties tussen oktober 2023 en nu. De lijst wordt tot oktober 2024 nog bijgewerkt, waardoor er dus nog spelers af kunnen vallen of bij kunnen komen. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten