’Dat gaat Arne Slot nooit doen’

Santiago Gimenez is na de winterstop niet mee in de beste vorm. De ‘kenners’ duiken er allemaal bovenop. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Leon ten Voorde erop in. 

Van Hanegem liet vallen dat Gimenez misschien plaats moest maken voor Ayase Ueda. “Dat gaat Arne Slot nooit doen. Dat zou ik ook niet doen als trainer. De bekerfinale die nadert, dan ga je niet de hiërarchie van de groep overhoop gooien door de eerste spits die je al in moeilijke tijden de hand boven het hoofd heb gehouden, die ga je niet anderhalve week voor de bekerfinale uit je elftal halen. Dat doet iets met een groep en het is ook nog een speler die je in de zomer goed wil verkopen”, aldus Ten Voorde.

Ten Voorde denkt dat er altijd gekozen wordt voor kapitaal zeker gezien de komende zomer. “Ja maar dan kies je waarschijnlijk wel door je kapitaal te bewaren door hem om te stellen, want hij kan zo ineens de bekerfinale beslissen.” 

Het is volgens Ten Voorde wel tijd om Gimenez te verkopen deze zomer. Met alle druk van buitenaf kan het zomaar dat daar de vormdip vandaan komt. “Dit is wel het moment om op een goeie manier afscheid te nemen van die jongen.” Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten