Stengs heeft vertrouwen: 'Blijkbaar is mijn knie zó sterk, dat ik zulke overtredingen kan weerstaan'

Stengs heeft vertrouwen: 'Blijkbaar is mijn knie zó sterk, dat ik zulke overtredingen kan weerstaan'

7 reacties 7
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Calvin Stengs kwam na de halve finale tegen FC Groningen met de schrik vrij. De aanvallende middenvelder werd in de laatste minuut van het duel door Marvin Peersman neergehaald en vreesde het ergste. De schade viel mee, Stengs stond na een maand weer binnen de lijnen. In gesprek met Voetbal International vertelt de Nederlander over zijn revalidatie en zijn knie.

De 25-jarige middenvelder vertelt dat hij zich heel sterk voelt op dit moment. 'Ik heb geen terugslag gekregen. Sterker nog: ik voel me beter dan voor die blessure. Fitter en sterker. Ik zit er goed in', zegt Stengs. De assistkoning van Feyenoord zegt dat hij deze revalidatie ook als een soort test zag. De creatieveling ziet het van de positieve kant door te denken: 'Blijkbaar is mijn knie zó sterk, dat ik zulke overtredingen kan weerstaan.'

Stengs heeft wel excuses ontvangen van Peersman, na de overtreding. De aanvallende middenvelder geeft aan dat hij de sliding onnodig vond, maar hij geen wrok jegens de FC Groningen-speler koestert. 

Toen de pijn door de knie van de Feyenoorder schoot, dacht hij niet direct aan zijn kruisband. Wel kon het heel veel andere erge dingen betekenen volgens de middenvelder. Uiteindelijk bleek het te gaan om een kneuzing aan het bot. Na een maandje revalideren is de linkspoot dus weer klaar voor de eindfase van het seizoen en de Klassieker van zondag.

Lees ook