Ono: 'Ik keek er lang naar uit om weer terug te keren bij Feyenoord'

Ono: 'Ik keek er lang naar uit om weer terug te keren bij Feyenoord'

6 reacties 6
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Morgen staat de Klassieker weer op het programma waar Feyenoord het thuis opneemt tegen Ajax. Tijdens die wedstrijd zal ook oud-Feyenoorder Shinji Ono aanwezig zijn, die door de club speciaal is uitgenodigd. Ono was van 2001 tot 2006 actief in het shirt van Feyenoord, waarmee hij onder andere de UEFA Cup won. In gesprek met Voetbal International gaat hij in over zijn tijd bij Feyenoord.

Ono is in ieder geval geen vergeten persoon in Rotterdam en wordt nog altijd herkend. Ook geniet de Japanner van het warme welkom die hij krijgt van verschillende Feyenoord-supporters. De Japanner zal ongetwijfeld diverse ontmoetingen hebben met oude bekenden uit zijn Feyenoord-tijd, waaronder Paul Bosvelt en Bert van Marwijk. 29 december 2005 was Ono’s laatste wedstrijd voor Feyenoord in het gewonnen thuisduel tegen Willem ll (6-1). Nu is hij eindelijk weer terug bij de club waar zijn Europees avontuur begon. “Ik keek er lang naar uit om weer terug te keren bij Feyenoord”, aldus Ono.

Warme herrineringen

Aan de Kuip ziet hij weinig veranderingen in vergelijking met zijn tijd. Volgens Ono ligt de grasmat er nog steeds goed bij en is het stadion zowel van de binnen- als buitenkant even mooi als eerst. Een opmerkelijke ervaring voor Ono was de presentatie op de Open Dag met de helikopter. Ono zelf wist eerst niet wat hem te wachten stond, maar genoot van de eerste ontmoeting met de supporters. “Het was een fantastische kennismaking met de Feyenoord-fans.”

Team

De Japanner had het in zijn tijd lastiger naast het veld dan erop. Ondanks de taalbarrière wist Ono wel wat toenmalig trainer Bert van Marwijk van hem verwachtte. Door het veroveren van zijn plek in de basiself, voelde Ono zich ook fijner in het team en werd hij goed opgenomen door spelers als Brett Emerton, Johan Elmander en Ebi Smolarek. Ook zijn er lovende woorden voor Paul Bosvelt die naast leider ook een grappenmaker was binnen de groep. Met trots kijkt Ono terug naar de elftalfoto, die het typeert als een geweldig team. Een man valt direct op voor Ono: big man Pierre. “Het was echt zijn toernooi”, aldus Ono die wist dat Van Hooijdonk moeilijke wedstrijden kon beslissen doormiddel van zijn geweldige vrije trappen dat jaar.

Einde bij Feyenoord

Ondanks de winst van de UEFA Cup, betreut Ono dat het maar bij die prijs bleef in zijn Feyenoord-jaren. Belangrijke spelers verlieten de club, die niet het vermogen hadden om spelers van een dergelijk niveau terug te halen. Ook kwakkelde Ono zelf met blessures, net als in een latere fase van zijn voetballoopbaan. Uiteindelijk koos Ono voor een transfer terug naar Japan, in de hoop voor een opleving en zodat Feyenoord voor hem nog een transfersom kreeg. “Achteraf had ik misschien langer moeten blijven om stappen in Europa te maken, maar het is gelopen hoe het is gegaan.”

Zondag is Ono weer in terug in de Kuip waarbij hij het veld op mag om langs de supporters te gaan en een laatste buiging maakt naar Het Legioen. Een ding is zeker voor Ono: “Feyenoord blijft voor altijd in mijn hart.”

Lees ook