Driessen: 'Dat hoef je bij Slot niet te doen'

Valentijn Driessen heeft teruggeblikt op het gelijke spel van Feyenoord bij Volendam. Ook nieuwe aanwinst Anis Hadj Moussa komt aan bod. In de Kick-off podcast van De Telegraaf is Driessen in gesprek met Mike Verweij en Pim Sedee.

Chef-voetbal Valentijn Driessen was aanwezig bij de wedstrijd, maar dat had van hem niet gehoeven: 'Het erge is; normaal gesproken duurt een wedstrijd 90 minuten en nu werd ik gewoon 110 minuten verveeld door én Volendam én Feyenoord. Er gebeurde weinig tot niets. Feyenoord had de handdoek al gegooid voordat die wedstrijd tegen Volendam gespeeld moest worden. Tegen NEC verloor PSV, dan denk je als Feyenoord zijnde, dan ga je nog vol gas en dat deden ze tegen Utrecht, kwamen ze weliswaar met 0-2 achter, gingen ze nog vol gas, maar nu had PSV van Excelsior gewonnen en zag je gewoon dat er geen enkel geloof was in het prolongeren van de titel. En heel houden van de boel richting De Klassieker, want ja, er is één wedstrijd waarvan het Feyenoord publiek eist dat je er staat en dat is tegen Ajax en dat is natuurlijk zondag.'

Vitesse speler Anis Hadj Moussa is de gloednieuwe aanwinst van de Rotterdammers. De Franse Algerijn zal komende zomer naar Rotterdam verkassen. Valentijn Driessen denkt dat hij een goede aanwinst is voor Feyenoord: 'Hij heeft in ieder geval iets wat Slot zoekt is iemand die een individuele actie heeft en het verschil kan maken op de flanken. Daarnaast heeft hij een heel goed oog voor zijn medespelers, hij heeft een goed schot ook. Wat dat betreft zou je denken die staat er direct in, maar ik heb nu van de week heb ik hem gezien tegen AZ, maar ik had hem al een paar keer eerder gezien, en dat is op het moment dat hij de bal verliest staat hij stil en dat hoef je bij Slot niet te doen.'

De heren denken dat Hadj Moussa vooral de vervanger voor Jahanbakhsh en Minteh moet gaan worden. De voorhoede van Feyenoord is de laatste tijd minder gevaarlijk dan voorheen, waar superspits Santiago Gimenez vaak de kritiek van krijgt, toch vindt Driessen dat de spits zijn slechte vorm met deze buitenspelers niet kan herpakken. Hij beschrijft hoe de huidige buitenspelers wel eens wat creëeren, maar vooral voor eigen succes voetballen en de teamgenoten over het hoofd zien.

Komende zondag zal Feyenoord uit een ander vaatje moeten tappen, want dan wacht De Klassieker in Rotterdam. Feyenoord - Ajax wordt zondagmiddag om 14:30 afgetrapt.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten