Slot: 'Als de wedstrijd zich zo ontwikkelt dan zou dat kunnen'

Slot: 'Als de wedstrijd zich zo ontwikkelt dan zou dat kunnen'

1 reactie 1
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt vanavond in de Eredivisie de wedstrijd tegen FC Volendam. Arne Slot heeft Marcos Lopez een basisplaats gegeven als vervanger van Quilindschy Hartman.

Voor aanvang van de wedstrijd ging Slot in op de blessure van Hartman. 'Quilindschy is wel een hele positieve jongen', zegt Slot tegen ESPN. 'Gisteren was hij bijvoorbeeld ook op de club. Dan is hij op dat moment, op dat moment omdat hij bij de jongens is, ook wel weer vrolijk.' Toch weet Slot dat het waarschijnlijk in de avond op de bank toch anders is. De trainer van Feyenoord weet dat het niet de eerste keer is dat de verdediger een zware blessure oploopt. 'Als je dan weer zo'n zware knieblessure oploopt, doet dat met iedereen veel, laat staan als je het al hebt meegemaakt, laat staan als je nog zo jong bent.'

Slot kiest vandaag voor Lopez. 'Afgelopen wedstrijd kwamen we met 0-2 achter, gingen we extreem aanvallend spelen met bijna geen mensen meer achter de bal. De vraag is of je ook zo een wedstrijd wil gaan starten, of dat je vasthoudt aan al die vastigheden die dit elftal heeft. Daarbij komt dat Marcos al 1,5 jaar een geweldige medespeler is voor die jongens. En dan is Hartman geblesseerd, mag hij dan ook een keer de kans hebben om het te laten zien.'

Calvin Stengs begint vandaag in de basis. Slot krijgt de vraag of hij nog nagedacht heeft om hem te laten starten gezien de ondergrond kunstgras is, maar de trainer van Feyenoord laat weten dat voor technische spelers kunstgras geen verkeerde ondergrond hoeft te zijn.

Quinten Timber en Santiago Gimenez staan op schorsing. Slot krijgt de vraag of hij deze spelers mogelijk eerder wisselt. 'Als de wedstrijd zich zo ontwikkelt dan zou dat kunnen. Maar dan moet de wedstrijd zich eerst zo ontwikkelen.' Slot laat al weten dat Stengs geen 90 minuten speelt, en dat het ook nog afwachten is of Yankuba Minteh de hele wedstrijd speelt. Dit zou voor meer spelers kunnen gelden.

Lees meer over
Lees ook