HUURLINGEN | Spektakel gegarandeerd in degradatiestrijd Pedersen met US Sassuolo

3 reacties 3

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Den Bosch – FC Dordrecht 0-3
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Een directe promotieplek lijkt steeds moeilijker te worden voor de Dordrechtenaren. Ondanks de overwinning in Den Bosch staat de ploeg nu zeven punten achter de nummer twee Roda JC Kerkrade. Toch doen ze met deze overwinning goede zaken in de strijd om een goede play-off positie. Een belangrijke prestatie voor Shiloh ’t Zand: met twee goals werd hij de man van de wedstrijd. Sebaoui was ook goed voor een assist. Osundina viel veertien minuten in en Tsoungui werd na zeventig minuten gewisseld.

BV De Graafschap – Jong AZ 2-1
Thijs Jansen
De Doetinchemmers wonnen door een belangrijke treffer in de 94e minuut de wedstrijd en kan de punten in de strijd om een betere playoff-plek goed gebruiken. Jansen had maar twee reddingen maar werd door zijn goede optreden wel bekroond tot Man of the Match.

Go Ahead Eagles – Excelsior Rotterdam 3-0
Mimeirhel Benita
Een teleurstellende middag voor Excelsior, dat de punten zo goed kan gebruiken. Lang bleef het 1-0 door een treffer van Willumsson vlak voor rust. In de 70e minuut leek Nauber de wedstrijd te beslissen maar Linthorst deed dat sowieso in de 81e minuut door de 3-0 te scoren. Benita mocht in de basis beginnen en speelde 87 minuten mee in een vijfmans-defensie. Hij won drie keer de bal terug, verdedigde twee keer de bal uit en blokkeerde één schot. Hij had acht duels tijdens de wedstrijd waarvan hij er vier won. Excelsior moet de komende weken echt punten pakken, de club staat nu op een degradatie play-off plek.

RKC Waalwijk – sc Heerenveen 1-1
Patrik Wålemark
Waar de Friezen hoopten drie punten weg te snoepen uit Waalwijk, slikten ze een bittere pil. Er werd helaas een 0-1 voorsprong weggegeven in de 69e minuut. De wedstrijd eindigde een gelijkspel. Wålemark begon in de basis en werd na 70 minuten gewisseld. Hij schoot vier keer waarvan twee keer op doel maar kon zijn club helaas niet helpen aan een overwinning.

AZ – Vitesse 2-0
Ramon Hendriks
Vitesse hield lang stand in Alkmaar maar moest na de rust toch buigen voor de Alkmaarders. Na 53 minuten was het Dani de Wit die de openingstreffer maakte. Pavlidis zette in de 64e minuut de eindstand op het scorebord. Hendriks verdedigde toch redelijk ondanks de nederlaag. Hij was goed voor één onderschepping, blokkeerde twee schoten, verdedigde zes keer de bal uit en won acht keer de bal terug. Hij maakte twee tackles waarvan er één succesvol was. Voor Vitesse is het zaak om de komende weken punten te pakken: Excelsior staat vijf punten boven de Arnhemmers op een play-offplek en de veilige vijftiende plek is zes punten weg.

Gil Vicente FC – FC Famalicao 1-2
Tidjany Touré
Touré kon er met zijn ploeggenoten niet voor zorgen dat er gewonnen werd. De tegenstander kwam 0-2 voor en Murilo tekende in de 72e minuut nog voor de 1-2 maar dat werd ook de eindstand. Touré mocht in de 58e minuut invallen en creëerde één kans maar maakte verder geen noemenswaardige acties.

US Sassuolo – Udinese FC 1-1
Marcus Holmgren Pedersen
In de strijd tegen degradatie pakte Sassuolo één punt in eigen huis. In deze wedstrijd speelde Pedersen niet mee. De Noor zat vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie. Het is ongekend spannend onderin: US Sassuolo staat een na laatste met 24 punten en het verschil met de nummer dertien Lecce is maar vijf punten.

CA Boca Juniors – CA San Lorenzo de Almagro 2-1
Ezequiel Bullaude
Het team van Bullaude won met 2-1 van het oude team van Marcos Senesi, met voormalig topspits Edinson Cavani opnieuw op het scoresheet. Bullaude zat niet bij de wedstrijdselectie. Zijn laatste speelminuten kreeg hij op 19 februari en moest het daarna doen met het uitzitten op de bank of niet eens bij de selectie zitten. Het huurcontract van Bullaude bij de Argentijnen loopt nog tot het eind van het huidige Eredivisie seizoen.

Hartberg – SK Rapid Wien 0-3
Neraysho Kasanwirjo
Een hattrickhero in Oostenrijk: Grüll was in de derde, 43e en 81e minuut goed voor alle drie de doelpunten aan de kant van het team van huurling Neraysho Kasanwirjo. Zelf kreeg de Feyenoorder zes minuten speeltijd, wat te maken heeft dat hij niet lang geleden nog een blessure had.