Lof na ommekeer: 'Weer een bewijs dat Feyenoord de beste ploeg is van Nederland'

PSV verloor voor het eerst een wedstrijd in de Eredivisie. De Eindhovenaren gingen kopje onder in Nijmegen tegen NEC ondanks een stortvloed aan kansen. Na afloop ging Peter Bosz uit zijn slof over de hautaine en arrogante houding van zijn spelers. De trainer sprak zelfs over het verliezen van de koppositie. Khalid Boulahrouz snapt de tirade van Peter Bosz wel, zo zegt hij in Rondo op Ziggo Sport: "Ik snap het ergens wel want Feyenoord is echt ontzettend stabiel."

Toch denkt de 'Kannibaal' niet dat PSV de titel nog zal verspelen aan Feyenoord: "Ik zie ze niet per se wankelen maar hij wil de titel zo snel mogelijk binnenslepen." Marco van Basten denkt ook dat de trainer van PSV een 'trucje' probteert: "Hij wil gewoon zijn ploeg op scherp zetten." Van Basten denkt niet dat PSV nog uit gaat glijden: "Dat denk ik niet, ze hebben genoeg kwaliteit. Ze krijgen ook te weinig ploegen met weerstand, alleen AZ maar die spelen ze thuis."

Hoog niveau Feyenoord

Marco van Basten had genoten van de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht en had geen moment het gevoel dat de Rotterdammers puntverlies zouden lijden: "Het is geen toeval dat ze met 4-2 winnen. Ze hebben FC Utrecht vastgepakt en die konden niet eens meer van de eigen helft komen. Ik vond het weer een bewijs dat Feyenoord de beste ploeg is van Nederland." Ruud Gullit keek ook zijn ogen uit: "Het was fantastisch om naar te kijken, het was de beste wedstrijd die ik dit seizoen gezien heb. Want Utrecht probeerde het nog wel met druk zetten de eerste helft maar toen ging er nog een tandje bij en gingen ze er echt helemaal over heen."

Van Basten geeft hoog op over het vertoonde spel van Feyenoord tegen de Domstedelingen, met name als gekeken wordt dat het zich afspeelt op 30 meter van het veld: "Als je ook kijk naar de kleine ruimtes en hoe snel het balletje rond blijft gaan." Ook Patrick Kluivert zag de wedstrijd en zag dat Feyenoord echt een zeer hoog niveau aantikte na de goal van Igor Paixão: "Als ze eenmaal bloed ruiken dan pakken ze de tegenstander."

Leo Sauer deed ook een duit in het zakje door net als landgenoot David Hancko te scoren in de tweede helft. Volgens Boulahrouz was die goal alles behalve toeval: "Zo'n vierde goal is ook geen geluk want de tegenstander is volledig kapotgespeeld, vermoeidheid treedt op en Feyenoord blijft nog gaan. Dan wordt het 4-2 en is het klaar." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten