Bouman: 'Slot doet er alles aan om hem niet op te stellen'

Feyenoord wist te winnen van FC Utrecht na een 0-2 achterstand. De overwinning heeft de achterstand op koploper PSV doen slinken van tien naar zeven punten. De Rotterdammers lijken geen rekening te houden met de kampioenstitel zo weet Martijn Krabbendam te vertellen bij Voetbalpraat op ESPN.

De clubwatcher, werkzaam bij Voetbal International zegt over de titelrace: "Ze hopen in Rotterdam dat het nog een beetje spannend blijft en PSV onder druk komt. Maar dan moeten ze in ieder geval nog één wedstrijd verliezen. Ik denk dat ze bij Feyenoord vooral bij zichzelf te rade moeten gaan met al die onnodige gelijke spelen in eigen huis en dat doen ze ook wel. Zelf weggegeven." Krabbendam heeft wel nog positieve woorden over voor de winst tegen FC Utrecht: "Gisteren was het wel een knappe overwinning."

Blessure Hartman

De blessure van Quilindschy Hartman hing als een grauwsluier over de wedstrijd, zo beaamt Krabbendam: "Dat is een enorme domper. Ten eerste omdat hij het in de jeugd al zwaar voor z'n kiezen heeft gehad met blessures, ten tweede omdat hij waarschijnlijk basisspeler op het EK was geweest. Misschien ook een transfer, van de zomer. Voor hem is het dieptriest dat het zo gebeurt. Je gunt niemand zo'n blessure maar dit is de aardigste jongen van de selectie." Vervolgens ontaard de discussie of het wel verantwoord was om Hartman op te stellen nadat hij geblesseerd bij het Nederlands Elftal was vertrokken. Willem Vissers van de Volkskrant denkt dat het ontbreken van een paar procent aan coördinatie gevaarlijk kan zijn.

Wouter Bouman had genote van het spel van Davic Hancko en vraagt of de Slowaak de Eredivisie ontgroeid is: "Dat zou je ook over Geertruida kunnen zeggen, maar ja dat geldt voor Hancko ook. En nu Hartman weg is gevallen kan Hancko daar ook spelen, daar speelt hij bij de Slowaakse nationale ploeg ook."

De clubwatcher gaat verder over de linksbackpositie: "Ze kunnen ook Marcos Lopez nog opstellen. Hij zit nu al twee jaar op de bank, die jongen moet ook voor zichzelf gaan beslissen om nu te gaan. Als je na zoveel tijd nog niet in de buurt kan komen van de basis." Wouter Bouman zit dat Arne Slot geen fan is van Marcos Lopez: "Ik krijg ook een beetje het idee: Slot doet er alles aan om hem niet op te stellen."

Over de blessure van Gernot Trauner zegt Krabbendam: "Die komt er aan, zelfde als Bijlow. Dat zit er wel aan te komen." De twee spelers maken nog kans op een EK in Duitsland deze zomer zo weet ook Krabbendam: "Hun lot ligt wel in de handen van de trainer. Het is niet ondenkbaar dat Slot die spelers opstelt om ze een plekje in de EK selectie te 'gunnen'. Dat heeft hij vorig jaar ook met Quinten Timber al gedaan zodat hij met Jong Oranje naar het EK kon." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten