'Kan zomaar gevolgen hebben voor de rest van je carrière'

In een duel dat de harten van vele Feyenoordfans sneller deed kloppen, heeft Feyenoord een opmerkelijke comeback gemaakt tegen FC Utrecht. Na een achterstand van 0-2 wist het team de wedstrijd met een indrukwekkende 4-2 overwinning af te sluiten. Echter, in de nasleep van deze overwinning, heeft het team een aanzienlijk verlies geleden. Quilindschy Hartman, een speler wiens talent en inzet onmiskenbaar zijn voor het team, heeft tijdens deze wedstrijd een ernstige blessure opgelopen.

De blessure van Hartman

De blessure, opgelopen tijdens de actie die leidde tot de 0-2, heeft vergaande gevolgen. Volgens eerste inschattingen zal Hartman de rest van het huidige seizoen, het Europees Kampioenschap deze zomer, en het begin van het volgende seizoen moeten missen. Deze ontwikkeling werd besproken in een uitzending van FC Rijnmond, waar ESPN verslaggever Sinclair Bischop licht wierp op de situatie: "Het kost hem natuurlijk ook een transfer. Het feit dat Feyenoord gisteravond al communiceerde betekent dat hij er normaal gesproken maanden uit ligt.”

De geschiedenis lijkt zich te herhalen voor Hartman. Dennis Kranenburg herinnerde het publiek eraan: “In zijn eerste week bij het eerste van Feyenoord toen scheurde hij al z’n voorste kruisband af. Dat heeft toen bijna meer dan een jaar geduurd voordat hij weer kon aansluiten. Dat dit nu weer gebeurt met dezelfde knie ja, dat blijft toch een zwakke plek." Harry van der Laan wees op de onnodigheid van de overtreding die tot de blessure leidde, en de potentiële gevolgen ervan: “Hij wilde denk ik zijn fout goedmaken omdat hij z’n man had laten lopen. Maar Wellenreuther was ook snel z’n goal uit en voor hetzelfde geld krijg je daar gewoon rood. Dat maakt het extra zuur.”

Veerkracht van Hartman

Ondanks de tegenslag, werd ook de veerkracht besproken die Hartman in het verleden heeft getoond. Bischop merkte op: “Je hoort vaak wel dat als spelers al eens eerder zo iets hebben meegemaakt dat ze dat wel hielp, dat ze weten waar ze ongeveer aan toe zijn.” Echter, Kranenburg benadrukte de zware mentale impact: “Nou dat weet ik niet want hij heeft vorige keer juist die eerste periode heel diep gezeten.”

De timing van de blessure is bijzonder ongelukkig, gezien Hartmans ambities. “In de winterstop zei hij al dat hij misschien wel toe was aan de volgende stap. Een goed EK had daarbij ook zeker geholpen," voegde Bischop eraan toe, wijzend op de impact die dit kan hebben op mogelijke transfers. Van der Laan gaat zelfs nog een stapje verder: "Zo’n zware blessure kan zomaar gevolgen hebben voor de rest van je carrière." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten