DE TEGENSTANDER | Domstedelingen op jacht naar play-offs

DE TEGENSTANDER | Domstedelingen op jacht naar play-offs

Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord mag na de interlandbreak aantreden tegen FC Utrecht. De club die dit seizoen afscheid nam van Michael Silberbauer en zelfs even laatste stond heeft een transformatie doorgemaakt. Op 31 maart 2024 kruisen de twee ploegen elkaar de degens. Allard Lindhout zal de scheidsrechter zijn tussen de nummers twee en acht van de Eredivisie.

Eerder dit seizoen stonden Feyenoord en FC Utrecht al tweemaal tegenover elkaar. In de Eredivisie confrontatie in de Galgenwaard was Feyenoord oppermachtig en wist met 1-5 te winnen, terwijl de KNVB Bekerwedstrijd in De Kuip een 2-1 overwinning voor Feyenoord opleverde. Deze resultaten onderstrepen de dominantie van Feyenoord in recente ontmoetingen, waarbij de club keer op keer heeft laten zien sterk te presteren tegen FC Utrecht.

Historie

Feyenoord heeft een indrukwekkende historische balans tegen FC Utrecht, met 65 overwinningen uit 114 duels. "De grootste thuisoverwinning van Feyenoord dateert van 1974-1975: 5-0. In 2004-2005 leed Feyenoord met 0-3 haar grootste thuisnederlaag tegen FC Utrecht. Uit werd de grootste triomf gevierd in 2023-2024, toen Feyenoord won met 1-5," wordt er opgemerkt, wat het thuisvoordeel en de sterke prestaties van Feyenoord tegen Utrecht door de jaren heen benadrukt. Dit historische overwicht geeft Feyenoord mogelijk een psychologisch voordeel voor de aankomende clash, terwijl FC Utrecht hoopt het tij te kunnen keren ondanks de huidige personele uitdagingen.

Door blessures en een schorsing is FC Utrecht genoodzaakt om creatief te zijn in de opstelling tegen Feyenoord. Met Mike van der Hoorn geschorst, en Jeppe Okkels, Ole Romeny, en Taylor Booth geblesseerd, zit Utrecht in een lastige situatie. Ondanks deze tegenslagen, toont coach Ron Jans zich optimistisch: "We hebben nog steeds keuze genoeg," benadrukt hij, ondanks de uitdagingen. Deze situatie biedt de kans voor jonge beloften: Nazjir Held, Silas Andersen, Adrian Blake, en Joshua Mukeh, die mee zullen reizen naar Rotterdam-Zuid als deel van de selectie. Het is voor Held de eerste keer dat hij deel uitmaakt van de selectie voor een dergelijke wedstrijd. "Ons kwalificeren voor de play-offs; dat is nu prioriteit één," concludeert Jans.

Vermoedelijke opstelling

Barkas; Vesterlund, Flamingo, Viergever, El Karouani; Bozdogan, Iqbal, Fraulo, Toornstra; Lammers, Boussaid

Lees ook