Slot lijkt sleutel in handen te hebben: 'Je bent je er wel bewust van dat het impact zou kunnen hebben'

Voor Justin Bijlow en Gernot Trauner is het nog maar de vraag of zij terug in de basis zullen komen als ze terug zijn van hun blessures. Momenteel is het tweetal niet inzetbaar.

Arne Slot krijgt tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht de vraag of hij voelt dat hij de sleutel in handen heeft als het gaat over de interlandcarrière van het tweetal. Bijlow is normaal gesproken onderdeel van het Nederlands Elftal, en ook Trauner speelde de laatste jaren verschillende interlands met Oostenrijk. 'Je bent je er wel bewust van dat het impact zou kunnen hebben', aldus Slot tijdens de persconferentie die uit werd gezonden op Feyenoord ONE. 'Als trainer heb je veel overwegingen om tot je basiself te kunnen komen. Dit zou er een kunnen zijn. Maar het zou niet alleen de doorslaggevende moeten zijn. Ik kan niet zeggen dat ik me daar niet niet bewust van ben. Het is niet de enige reden op basis waarvan je tot een opstelling komt natuurlijk.'

Slot heeft nog geen gesprek gevoerd met het tweetal over dit onderwerp, aangezien de trainer van de Rotterdammers vindt dat dit pas aan de orde is als ze met de groep meetrainen en lange periode op niveau zitten. 'Nu praat je over hoe het gaat het met je blessure, hoe gaat het met je herstel. Nu gaat het nog niet over eventuele speeltijd.'

Onderlinge strijd

Trauner zijn plek wordt tijdens zijn afwezigheid opgevuld door Thomas Beelen. De van PEC Zwolle overgekomen centrale verdediger doet dat met verve en daardoor lijkt het gemis van Trauner mee te vallen. Beelen speelde bijvoorbeeld tijdens de dubbele ontmoeting met AS Roma Romelu Lukaku uit de wedstrijd alsof hij nooit anders gedaan heeft.

Bijlow wordt tijdens zijn afwezigheid vervangen door Timon Wellenreuther. De doelman die dat vorig seizoen ook al met verve deed, laat ook nu weer zien dat hij ook als eerste doelman niet zou misstaan. De onderlinge strijd lijkt daarmee opgevoerd te zijn en Bijlow lijkt niet meer 100% zeker van zijn plek in de basis.

Laatste nieuws over Feyenoord GRATIS via WhatsApp?

Klik hier om Feyenoord nieuws te krijgen via WhatsApp Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten