Recordopbrengst via VriendenLoterij voor de Feyenoord Academy

Recordopbrengst via VriendenLoterij voor de Feyenoord Academy

11 reacties 11
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Supporters van Feyenoord hebben ook afgelopen jaar via de VriendenLoterij een miljoenenbedrag bij elkaar gespeeld voor Feyenoord Academy, zo meldt Feyenoord op de website. Raymond van Meenen, Head of Operations & Women’s Football van Feyenoord, nam samen met Robin van Persie, trainer van Feyenoord Onder 18, een cheque in ontvangst met daarop het recordbedrag van 1.444.943 euro.

Het bedrag is de opbrengst over het jaar 2023 van de loten die zijn verkocht door de VriendenLoterij aan deelnemers die meespelen voor de Feyenoord Academy. Vorig jaar werd er nog een recordopbrengst van 1.243.286 in ontvangst genomen, en dit jaar is dat bedrag nog hoger.

Een groot deel van de opbrengst gaat naar de jeugdopleiding van Feyenoord, waar niet alleen op het voetbaltechnisch vlak wordt geïnvesteerd, maar ook op maatschappelijk vlak. Er zijn studietrajecten voor alle teams van Onder 13 tot en met Onder 21 op het gebied van onder meer voedingsleer, leven & financiën en loopbaanbegeleiding.

Verder wordt er voor jeugdspelers de combinatie van voetbal en studie mogelijk gemaakt door middenveld van samenwerkingsverbanden van de Feyenoord Academy met Thorbecke en het Albeda College. Ook het vervoer en digitale lesfaciliteiten worden vanuit de club gefinancierd.

De VriendenLoterij is Maatschappelijk Partner van de Eredivisie en al jaren als Strategisch Partner aan Feyenoord verbonden. Als je ook wil meespelen, ga dan naar www.vriendenloterij.nl/feyenoord en maak kans op unieke Feyenoord-prijzen.

Lees ook