HUURLINGEN | Geen van de huurlingen wint zijn wedstrijd

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Dordrecht - FC Eindhoven 0-0

Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand

In het M-Scores Stadion kwamen De Schapenkoppen niet langszij in de wedstrijd tegen de bezoekers uit Eindhoven. Zowel Antef Tsoungi, Ilias Sebaoui als Shiloh ‘t Zand startten in de basis bij Dordrecht. Van de huurlingen van Feyenoord begon alleen Korede Osundina op de bank. Dit veranderde echter in de 59’ minuut. Op dat moment maakte Rene Kriwak plaats voor 20 jarige Amerikaan. Dit veranderde niets meer aan de stand, het bleef 0-0. In de wedstrijd wist de huidige nummer vijf, FC Dordrecht, van de Keuken Kampioen Divisie niet te winnen van nummer dertien.

‘T Zand had een goede wedstrijd voor De Schapenkoppen. Zijn pasnauwkeurigheid was 80% en schoot één bal tegen de lat. De twintigjarige middenvelder krijgt op de app FotMob een 8,4 en is daarmee de man of the match volgens de voetbalapp.

Over 10 dagen, op 29 maart, staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt FC Dordrecht uit tegen FC Den Bosch, dat voorlaatste staat in de KKD.

FC Groningen - BV De Graafschap 4-2

Thijs Jansen

In de wedstrijd tussen FC Groningen en BV De Graafschap, bleek het team uit het Hoge Noorden toch een maatje te groot voor het team van Thijs Jansen. Na zestien minuten speeltijd lagen er al twee ballen achter de van Feyenoord gehuurde keeper. Postema (FC Groningen) mocht deze twee doelpunten op zijn naam schrijven. Ralf Seuntjens wist namens de Superboeren nog snel te repareren en zo stond het met rust 2-2.

In de tweede helft wist BV De Graafschap deze lijn helaas niet door te trekken tegen de huidige nummer drie van de KKD. Met zeven wedstrijden te gaan en 10 punten los op de eerste concurrent voor de nacompetitie, staat BV De Graafschap nog veilig. In deze laatste zeven potten zal het dus moeten gebeuren voor het team van Jansen. Van de acht schoten die FC Groningen loste op doel, wist Jansen er vier uit te houden en vier gingen erin.

Op 29 maart zal ook BV De Graafschap de competitie weer hervatten met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ.

Excelsior Rotterdam - RKC Waalwijk 1-1

Mimeirhel Benita

Benita moest met zijn team genoegen nemen met een gelijkspel tegen degradatiekandidaat RKC Waalwijk. Na minder dan een half uur spelen wist het team van Benita, die in de basis startte, op een 1-0 voorsprong te komen via Siebe Horemans.

Dit ging een lange tijd goed. In de 75ste minuut maakte Benita plaats voor Siem de Moes. Niet veel later, in de 76ste minuut, maakte RKC gelijk. Mats Seuntjens wist met een heerlijk afstandsschot de keeper te verrassen. Hoewel Benita verdienste speelde, was dit helaas niet genoeg voor Excelsior. Het team blijft op gelijke hoogte met RKC Waalwijk en moet nog steeds de nacompetitie vrezen.

Op 30 maart staat de volgende wedstrijd op het programma voor Excelsior. Dan speelt het team, onder leiding van Marinus Dijkhuizen, uit tegen Go Ahead Eagles, die op het moment nog meespelen voor de play-offs voor de UEFA Conference League.

sc Heerenveen - Feyenoord 2-3

Patrik Wålemark

De Feyenoord-huurling stond afgelopen zondag op het veld tegen zijn huidige werkgever. Al snel kwam zijn team op voorsprong, na het afgekeurde doelpunt van Feyenoord. In de 24ste minuut kon de verhuurde Zweed Feyenoord nog meer pijn doen. Na het omspelen van Timon Wellenreuther, had de jonge Zweed de kans om op doel te schieten. De hoek bleek toch te moeilijk en schoof de bal voorlangs. In de 56ste minuut maakte Wålemark plek voor Osame Sahraoui, die tien minuten later de voorzet gaf voor de 2-1.

Uiteindelijk wist Feyenoord de wedstrijd om te draaien en te winnen bij de Friesen. Hiermee staat het team van de Feyenoord-huurling op de 11de plaats en zal het op zaterdag 30 maart de competitie weer hervatten met een wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Vitesse - Almere City FC 1-1

Ramon Hendriks

In de wedstrijd tegen de promovendi Almere City wist het team van Hendriks niet verder te komen dan een 1-1. Al snel kwam Vitesse op een achterstand. Na de 19de minuut keek het team aan tegen een achterstand. Pas in de 87ste minuut wist het team van Hendriks gelijk te maken. Vitesse blijft met deze uitslag op de 17de plaats staan, wat directe degradatie zou betekenen voor het team uit Arnhem.

Hendriks speelde 90 minuten verdienstelijk voor het team uit Arnhem. Op zaterdag 30 maart moet Vitesse uit naar AZ, die op dit moment op de vierde plek staan.

Braga - Gil Vicente 2-1

Tidjany Touré

Touré moest het met zijn team, Gil Vicente, opnemen tegen de nummer vier van de Portugese competitie. Braga begon sterk en wist ook direct een doelpunt te maken. Na een penalty kwam Gil Vicente op gelijke hoogte. Uiteindelijk was Braga toch te sterk en wist in  de 89ste minuut de winnende te maken. Touré verliet het veld in de 74ste minuut.

Hiermee blijft Gil Vicente een middenmoter in de Liga Portugal. Ze delen de 8ste plaats op het moment met Famalicao. Dit is dan ook op zaterdag 30 maart de tegenstander, een belangrijke wedstrijd om deze plek vast te houden.

AS Roma - US Sassuolo 1-0

Marcus Holmgren Pedersen

Ook Marcus Holmgren Pedersen wist met zijn team niet te winnen van AS Roma. De 23-jarige Noor mocht in de basis starten en speelde ook 90 minuten voor Sassuolo. Toch was Roma net te sterk. Sassuolo begeeft zich in de degradatiezone, maar het is spannend onder in de Italiaanse competitie. Op maandag 1 april heeft het team van Pedersen de kans om weer te stijgen op de ranglijst. Dan speelt het tegen Udinese. Die zouden dan tot één punt genaderd kunnen worden.

Estudiantes - CA Boca Juniors 0-0 (afgelast)

Ezequiel Bullaude

Rond het eerste half uur van de wedstrijd, werd het spel stilgelegd vanwege een epileptische aanval van Javier Altamirano, een middenvelder van Estudiantes. Ondertussen is zijn situatie stabiel. Bullaude startte op de bank en kwam voor het half uur ook niet op het veld.

Rapid Wien - Lask 0-0

Neraysho Kasanwirjo

De nummer vier tegen de nummer drie. Ze kregen de brilstand niet van het bord. De vorig week nog geblesseerde Kasanwirjo mocht in de 80st minuut invallen. Hier speelde hij samen met oud-Feyenoorder Terence Kongolo.

Op 31 maar zal Rapid Wien het opnemen tegen Hartberg.