'Cijfermatig speelt Feyenoord echt het beste seizoen in tientallen jaren'

Na een zenuwslopende uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, waar Feyenoord met een nipte 2-3 overwinning van het veld stapte, was er genoeg stof tot napraten bij ESPN's Voetbalpraat. Sinclair Bischop wist het treffend samen te vatten: "Feyenoord speelde niet eens zo onaardig. Maar vanwege die goals en slotfase wordt het toch nog billenknijpen. Ze speelden eigenlijk hartstikke goed."

De voormalig Rijnmond verslaggever gaat verder: "Cijfermatig speelt Feyenoord echt het beste seizoen in tientallen jaren, qua punten en doelpunten." Bischop geeft aan dat dit seizoen toch een beetje een dubbel gevoel geeft. "Ze zijn ook alweer 13/14 wedstrijden ongeslagen maar ja, Feyenoord gaat wel tweede worden en dus is het sentiment dat het tegen valt. Maar cijfermatig hadden ze ieder ander jaar kampioen geworden." 

Gimenez hoofdpijndossier?

Het gesprek kreeg een interessante wending toen Vincenct Schildkamp begon over Santiago Gimenez. "Heeft Feyenoord een hoofdpijndossier met Santiago Gimenez?" vroeg hij aan Bischop. Het antwoord was duidelijk: "Ja. Al scoorde hij wel weer tegen PSV en Heracles, maar nu viel hij weer heel erg tegen.Er worden dan allerlei halszaken gezocht, hij heeft wel een heel, heel zwaar jaar gehad, amper rust, Gold Cup. Het verval is alleen wel heel erg groot."

Kenneth Perez en Sjoerd Mossou wierpen ook hun licht op de situatie. Perez merkte op dat Gimenez waarschijnlijk niet het bedrag gaat opleveren waar eerder op gehoopt werd. "De pijn zit hem vooral in het feit dat hij niet meer gaat opleveren waar ze een paar maanden geleden op gerekend hadden." Mossou daarentegen, ziet een jaar extra onder Slot misschien wel zitten: "Dat kan ook betekenen dat hij nog een jaar onder Arne Slot blijft, daar is toch niks mis mee?"

Teken van leven Ueda

Een positieve noot in het gesprek was de prestatie van Ueda, Feyenoords recordaankoop. Bischop kon het niet laten om uit te lichten hoe belangrijk die goal voor hem was, mede mogelijk gemaakt door Van Ottele. "Voor Feyenoord en Arne Slot wel goed om een teken van leven van Ueda te zien. Mocht hij dit doortrekken en Gimenez van de zomer vertrekken dan heeft Feyenoord de vervanger al in huis."  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten