Vermeulen: 'Het is veel te ingewikkeld gemaakt'

Bij Studio Voetbal op NPO1 bespreken de tafelgasten o.a. de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord, die de Rotterdammers met veel moeite over de streep wisten de trekken. "Niet voor het eerst dat Feyenoord met invallers het verschil maakt", begint Afellay. 

"Feyenoord heeft niet heel veel afgedwongen, met hele grote kansen", vervolgt de oud-PSVer. "Maar Feyenoord heeft wel de hele wedstrijd gedomineerd en veelal op de helft van sc Heerenveen gespeeld. Uiteindelijk ook wel verdiend gewonnen", aldus Afellay. 

Verder geeft de oud-international ook een pluim aan de manier waarop Feyenoord karakter en veerkracht toont. "Niet voor het eerst dat Feyenoord op deze manier de wedstrijd wint."

Oud-Feyenoorder Van Hooijdonk geeft aan nooit het gevoel te hebben gehad dat Feyenoord deze wedstrijd zou gaan verliezen. "Ik vond Heerenveen een beetje lafjes, veel terug en af en toe counteren. Maar de echte wapens hadden zij ook niet, om echt te counteren."

Verder worden de twee doelpunten van sc Heerenveen besproken. Van Hooijdonk geeft aan dat beide keren de tegendoelpunten voor Feyenoord uit een eigen hoekschop kwamen, waarop Theo Janssen aangeeft dat de schuld bij de verdediging van Feyenoord ligt. "Bij beide doelpunten zie je dat Geertruida geen volle bak geeft, waardoor de tegenstander voldoende tijd krijgt om een perfecte bal te geven." 

Tot slot wordt ook het afgekeurde doelpunt van Feyenoord besproken. Arno Vermeulen vindt het onterecht. "Die regel is het afgelopen jaar wel vier keer aangepast, maar we moeten nu een keer terug naar de oude regel." Verder geeft Vermeulen aan dat de uitleg over wel of geen nieuwe situatie helemaal niet klopt. "De scheidsrechter kan niet altijd bepalen of iemand wel of geen controle heeft. Dat is toch een heel rekbaar begrip; heb je controle of niet. Het is veel te ingewikkeld gemaakt." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten