'Feyenoord vond ik vandaag iets minder dan we dat gewend zijn'

'Feyenoord vond ik vandaag iets minder dan we dat gewend zijn'

3 reacties 3
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Bij de nieuwe aflevering van Feyenoord Podcast van Rijnmond.nl blikken Rijnmondverslaggevers Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg terug op de door Feyenoord met veel moeite gewonnen uitwedstrijd in Heerenveen. Daarbij ook veel aandacht voor het eerste belangrijke doelpunt in de Eredivisie van de Japanse spits van Feyenoord, Ayase Ueda. 'Het is eigenlijk zijn eerste belangrijke goal', zegt Kranenburg.

"Het was een middag met vele gezichten in Heerenveen", begint Kranenburg. Feyenoord zag vroeg in de wedstrijd een doelpunt worden afgekeurd, kwam twee keer op achterstand en wist uiteindelijk toch te winnen dankzij het winnende doelpunt van Ayase Ueda. "Het belangrijkste is dat de drie punten binnen zijn", aldus de verslaggever, die het verder de uitspraak van Feyenoord-coach Arne Slot over de verdedigingswijze van Feyenoord tegen sc Heerenveen niet juist vond. "Arne Slot vond niet dat Feyenoord open huis had gespeeld achterin bij die twee tegengoals", vertelt de presentator. "Dat vond Arne Slot", reageert Van Eersel. "Die ging dat daarna onderbouwen, en ook de onderbouwing die hij daarbij heeft, ik ben het er gewoon niet mee eens." Volgens Van Eersel moesten Feyenoord-verdedigers bij de tegengoals allemaal terugsprinten. "Dat ben ik niet gewend van Feyenoord. Juist dat ze altijd goed gepositioneerd staan", aldus van Eersel. "Feyenoord vond ik vandaag iets minder dan we dat gewend zijn."

Vervolgens bespreken de heren van Feyenoord Podcast het afgekeurde doelpunt van Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida, op aangeven van Yankuba Minteh. "Eigenlijk een identieke situation als in Alsmere", geeft de presentator aan. "Minteh breng hem in en omdat ie dan via Haye, die hem niet onder controle krijgt en de bal bij Geertruida komt is het dan buitenspel?", vraagt de presentator aan de verslaggevers van Rijnmond.nl. Van Eersel geeft aan dat de beslissing van de scheidsrechter gebaseerd is op de duidelijke regel en dat is wanneer een speler geen controle heeft over de bal het in principe niet telt als een nieuwe situatie: "En daarom is het buitenspel", aldus Van Eersel.

Tot slot wordt het winnende doelpunt van Ayase Ueda ter sprake gebracht. De Rijnmondverslaggevers geven beide aan te hopen dat de Japanse spits van Feyenoord nu eindelijk los is in Eredivisie. "Na de interlandperiode volgen er mooie potjes thuis tegen FC Utrecht en Ajax", geeft Kranenburg aan. "Het zou daarom mooi zijn als hij, zoals Peter Houtman dat zou zeggen, ook dan het netje laat bollen."

Lees ook