'Kuyt heeft promotie in zicht'

'Kuyt heeft promotie in zicht'

5 reacties 5
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Na een aantal minder geslaagde avonturen, lijkt Dirk Kuyt nu in een positieve flow te zitten als trainer. Sinds december 2023 is Kuyt de trainer van Beerschot V.A in België, uitkomend op het tweede niveau bij onze zuiderburen. Kuyt ligt op koers voor een promotie, schrijft het AD.

Kuyt gaat met Beerschot voor de promotie naar de Jupiler Pro League. Gisteravond zette zijn ploeg een grote stap door de topper bij Zulte Waregem met 0-1 te winnen. Bij Zulte Waregem kwam de oud-Feyenoorder nog een andere oud-Feyenoord tegen, namelijk Ruud Vormer.

Door deze winst komt Beerschot op 50 punten. Dat zijn vier punten meer dan Deinze, de directe achtervolger. En vijf punten meer dan Lommel die op de derde plek staan. Zowel Deinze als Lommel komen dit weekend nog in actie en zouden dus punten kunnen verliezen. De competitie waarin Beerschot speelt, kent nog maar vier wedstrijddagen waardoor er dus een reële kans is op promotie. Dit zou voor Kuyt een opsteker zijn, nadat zijn carrière als hoofdtrainer bij Feyenoord O19 en ADO Den Haag niet helemaal volgens plan verliep.

Kuyt stopte in seizoen 2017/2018 bij Feyenoord, waar hij zeer succesvol was. Kuyt werd met Feyenoord kampioen in 2016/2017, wat een ontlading bij Het Legioen opleverde. De Katwijker werd in 2018 trainer van Feyenoord O19 maar met wisselend resultaat. Na een kleine pauze hervatte hij zijn trainersloopbaan in 2022-2023 bij ADO Den Haag, maar werd na 17 wedstrijden buitengezet. Een promotie zou goed staan op het palmares van het Feyenoord-icoon.

Lees ook