Elia geeft opmerkelijke reden voor overstap naar Feyenoord

Elia geeft opmerkelijke reden voor overstap naar Feyenoord

20 reacties 20
Bron: Instagram
Foto: Pro Shots

Eljero Elia speelde 68 keer in het eerste van Feyenoord, verdeeld over twee seizoenen. Hij werd landskampioen en won de KNVB Beker in Rotterdamse dienst. In beide triomfen had hij een groot aandeel, waardoor wederzijdse liefde ontstond.

Elia vertelt dat hij in eerste instantie met rancune naar Feyenoord vertrok. Hij speelde in zijn jeugd bij Ajax en is daar weggestuurd. Via ADO Den Haag kwam hij bij FC Twente terecht. "Toen ik bij Twente speelde, kon ik destijds naar Ajax toegaan", zegt Elia in Tussen de Palen van Ziggo Sport, te zien op hun Instagram-account. Toen zei iemand bij Ajax: ‘Niemand is zoveel miljoen waard’." De transfer is er nooit van gekomen.

Twaalf miljoen euro

Jaren later kon Elia in Saudi-Arabië twaalf miljoen euro per jaar netto verdienen. Zijn zaakwaanemer verklaarde hem voor gek toen de vleugelaanvaller vertelde dat hij naar Feyenoord wilde. Hij had nog een appeltje te schillen met de club uit de hoofdstad. 'Bel Gio(vanni van Bronckhorst red.) maar en bel Martin van Geel maar. Probeer het maar rond te maken', zei Elia destijds tegen zijn belangenbehartiger. Binnen een week stond hij geposeerd in het rood en wit van Feyenoord, met zijn krabbel op het contract. Kampioen worden was hét doel. "En het is gelukt. Op dat kampioenschap ben ik echt trots."

Boost

Elia kan niet anders dan goed praten over Feyenoord. "Ik kende Feyenoord eigenlijk nog niet als club, maar ik ben echt van Feyenoord gaan houden. De liefde die ik daar heb gekregen heb ik bij geen enkele club waar ik heb gespeeld gekregen. Elke keer als ik op iemand afkwam, je kreeg gewoon nog een extra boost." Als de actie slaagde kwam er luid gejuich vanaf de tribunes. "Die supporters werden helemaal gek. Dat gevoel is gewoon niet te beschrijven", aldus Elia.

Lees ook
Minteh: 'Datzelfde gevoel heb ik nu weer'
Nieuws

Minteh: 'Datzelfde gevoel heb ik nu weer'

Lees ook