Nederland behoudt twee groepsfase Champions League tickets

Nederland mag juichen. Arsenal heeft dinsdagavond namelijk FC Porto verslagen en uitgeschakeld in de Champions League. Dit betekent dat Portugal ons land dit seizoen niet meer kan inhalen op de UEFA-coëfficiëntenranglijst.

Dat is goed voor het Nederlandse voetbal, aangezien de Eredivisie volgend seizoen weer de nummer een en twee een direct ticket voor de groepsfase van de UEFA Champions League kan uitreiken. Dit seizoen is dat al het geval en Feyenoord lijkt daar goed gebruik van te gaan maken. De Rotterdammers staan stevig op de tweede plek en lijken op deze plek het seizoen te gaan eindigen. Als dat gebeurt zal Feyenoord dus, evenals PSV, een direct ticket krijgen voor de groepsfase van de UEFA Champions League in het seizoen 2024/2025.

Feyenoord heeft met nog negen wedstrijden te gaan een achterstand van tien punten op koploper PSV en een voorsprong van zes punten ten opzichte van nummer drie FC Twente. Ook staat Feyenoord op 21 april om 18:00 tegenover NEC in de TOTO KNVB Bekerfinale. Hier staat een ticket voor de groepsfase van de Europa League op het programma. Mocht Feyenoord de bekerfinale winnen, dan zal dit ticket doorschuiven naar de nummer drie op de ranglijst. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten