'Dat zei Bosz ook na PSV-Feyenoord'

'Dat zei Bosz ook na PSV-Feyenoord'

15 reacties 15
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord en PSV speelden dit seizoen al vier keer tegen elkaar. Alle wedstrijden waren ongeveer gelijkwaardig, maar toch staan de Eindhovenaren tien punten voor op de Rotterdammers. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Maarten Wijffels naar het verschil en probeert te duiden waar het vandaan komt.

Feyenoord en PSV waren ook zondag weer aan elkaar gewaagd. Dat Feyenoord dan een achterstand van tien punten heeft in de Eredivisie is dat te verklaren. Volgens Wijffels niet op basis van de onderlinge wedstrijden. "En als je wat breder kijkt dat die vier wedstrijden is dat ook weer geen toeval. Het zit erin dat PSV meer individuele kwaliteit heeft dan Feyenoord, meer spelers die uit het niets een wedstrijd kunnen beslissen er zijn meer wapens als je dat zo wil noemen. Het moeilijke is, dat je het elke week moet bewijzen." 

Toch denkt Wijffels vooral dat het op het mentale vlak is dat Feyenoord dit seizoen geen kampioen wordt. "Dat zei Bosz ook na PSV-Feyenoord. Zeker tegen de kleinere tegenstanders. PSV heeft na Champions League duels geen wedstrijden in de eredivisie verloren. Feyenoord deed het wel. Bosz noemt het daarom de titel van het mentale als ze kampioen worden. Het mentale is in sport veruit het belangrijkste." 

Toch heeft Wijffels ook lof voor Feyenoord, toen PSV zondag na 4 minuten op voorsprong kwam had het alles in zich dat Feyenoord zou knakken. "Alle lof voor Feyenoord want dat gebeurt er niet. Ze knokten zich weer in de wedstrijd, ondanks de vroege tegenslag en de achterstand in de competitie." 

Lees ook