Afellay kritisch: 'Dat is echt wel een wereld van verschil'

Afellay kritisch: 'Dat is echt wel een wereld van verschil'

9 reacties 9
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk zag Santiago Giménez eindelijk weer scoren in de Eredivisie. Bij Studio Voetbal van de NOS geeft Pi-Air aan dat het voor de spits van Feyenoord lekker moet zijn om zijn magneet weer werkend te zien. 'Dit was een gevonden goal', zegt Van Hooijdonk.

'Dat je helemaal vrij bent bij de tweede paal, en Geertruida die goed doorgaat en versnelt, dan is het appeltje-eitje', aldus Pi-Air, die aangeeft dat het voor een spits die al een tijdje droog stond in de Eredivisie dit soort goals altijd lekker. 'Maar het is voor hem ontzettend lastig', geeft Van Hooijdonk daarnaast ook aan. 

Van Hooijdonk legt verder uit waarom dat zo is. 'Minteh is hartstikke gevaarlijk. Alleen, hij weet niet wanneer, wij weten niet wanneer. Het is een toevalsvoetballer eigenlijk' aldus de oud-Feyenoord. Daarmee geeft hij in principe aan dat Giménez weinig tot geen bruikbare ontvangt van zijn vleugelspeler(s) en daarom steeds minder doelpunten maakt.

Echter, niet alleen de vleugelspeler(s) van Feyenoord krijgen kritiek, ook de spits zelf. 'Hij heeft best wat gemist de laatste tijd' zegt Van Hooijdonk. Daar sluit Afellay zich bij aan. 'Op het moment dat hij niet scoort, zijn spelaandeel, als je dat afzet tegen Brobbey of Luuk de Jong, dat is echt wel een wereld van verschil.'

Lees ook