Slot: 'Dit was pure individuele kwaliteit van een speler die niet onaardig speelde vandaag'

19 reacties 19
Bron: ESPN

PSV en Feyenoord hebben zondagmiddag afgesloten met een 2-2 gelijkspel. De nummers één en twee van de Eredivisie kwamen allebei een keer voor en hebben zichzelf dus niet op hun favoriete toetje getrakteerd. Arne Slot blikt bij ESPN terug op de wedstrijd.

'Het was een intens gevecht', klinkt de hoofdtrainer van Feyenoord. De 1-0 van Malik Tillman in de vierde minuut kwam voort uit een goede actie van de PSV'er. 'Dan is het heel vervelend dat die bal gelijk binnenvalt. Dit was pure individuele kwaliteit van een speler die niet onaardig speelde vandaag.’

Slot vond PSV in de eerste helft de betere ploeg. Hij weet dat de Eindhovenaren onder Peter Bosz het lef hebben om in grote ruimtes één tegen één te spelen. 'Dan hoop je met de snelheid van Minteh en het één tegen één staan van Santiago Gimenez misschien met de lange bal, of als je een keer erdoorheen speelt, ze in grote ruimtes te krijgen. Dat lukte ook met Santiago, helaas miste hij die nog.'

In de tweede helft draaide het spelbeeld wat en kreeg Feyenoord de kansen. Daarin kwam het volgens Slot terecht op voorsprong via Gimenez. 'Ik vond ons nog beter en meer druk zetten en we herkenden misschien nog iets sneller én beter dat het voorin constant twee tegen twee was over de breedte van het veld. De enige kans die zij de tweede helft kregen ging helaas via Guus (Til red.) binnen', aldus Slot.