Van Persie: 'Dat is uiteindelijk in hun reis naar profvoetballer een mooie ervaring voor ze'

Van Persie: 'Dat is uiteindelijk in hun reis naar profvoetballer een mooie ervaring voor ze'

4 reacties 4
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord Onder 19 kan het UEFA Youth League toernooi geen vervolg geven. Vanmiddag werd in München tegen FC Bayern München Onder 19 met 3-2 verloren en werd het uitgeschakeld in het Europese toernooi. 

Van Persie, hoofdtrainer van het elftal, blikt in gesprek met Feyenoord op X terug op de wedstrijd. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft hadden we het heel zwaar, komen we terecht achter en creëeren we te weinig. Dan zie je dat Bayern München een harstikke goede ploeg is. Als je dan ziet hoe wij de tweede helft beginnen en kijkt tot de allerlaatste seconde, dan hebben we het gewoon fantastisch gedaan."

Hij vervolgt: "Ze hebben reclame gemaakt voor de club, voor hunzelf, voor het team. Het was knokken voor iedere meter en met goed spel veel kansen gecreëerd. Ik heb tegen de jongens gezegd dat als je zo sterk kan terugkomen dan betekent dat ongelooflijk veel dingen. Veerkracht, mentaal maar ook fysiek. Ze zijn heel diep gegaan en dan druk en geloof blijven houden. Dat is uiteindelijk in hun reis naar profvoetballer een mooie ervaring voor ze", sluit hij af.

Lees ook