'In Amsterdam moeten ze donderdag gaan juichen voor Feyenoord'

'In Amsterdam moeten ze donderdag gaan juichen voor Feyenoord'

32 reacties 32
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt morgen de halve finale van de TOTO KNVB Beker in de eigen Kuip komt Keuken Kampioen Divisie club FC Groningen op bezoek. De Rotterdammers hebben met 10 punten achterstand in de competitie en uitschakeling in de UEFA Europa League met de KNVB nog een kans op een tastbare prijs. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad weet Leon ten Voorde dat veel clubs hopen dat Feyenoord de beker ook wint.

Gisteren won N.E.C. van Cambuur Leeuwarden en plaatste zich als eerste club voor de finale van de KNVB beker in De Kuip. Winst in de bekerfinale geeft rechtstreeks toegang tot de Europa League. Feyenoord lijkt de tweede plaats te halen en daarmee plaatsing voor de Champions League, mocht Feyenoord tweede of derde worden en de beker winnen, dan mag de nummer vier van de competitie rechtstreeks de Europa League in. 

Ten Voorde denkt dat dit gegeven ervoor zorgt dat er in Enschede, Alkmaar en Amsterdam met argusogen gekeken wordt naar de halve finale tussen Feyenoord en FC Groningen. AZ, Ajax en FC Twente hopen dat Feyenoord de beker wint. "In Amsterdam moeten ze donderdag gaan juichen voor Feyenoord. In Enschede zijn ze er ook mee bezig. Inmiddels ben ik wel zover dat ik denk dat AZ en Ajax niet allebei over FC Twente heen gaan, maar zeker van de derde plaats zijn ze ook niet helemaal", zegt Ten Voorde.

Winst van Feyenoord zorgt ervoor dat de vierde plaats meer waarde krijgt in de Eredivisie. "Wint Feyenoord de beker, dan geeft de vierde plaats recht op groepsfase Europa League en dus acht Europese wedstrijden. Dat is wel belangrijk."

Lees ook