'Het is fijn dat een buitenspeler nu op zo'n manier beslissend is'

'Het is fijn dat een buitenspeler nu op zo'n manier beslissend is'

4 reacties 4
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde een uiterst moeizame uitwedstrijd in Almere tegen Almere City FC, met nog vers in de benen de uitputtingsslag tegen AS Roma en de uitschakeling in de Europa League. Bij Podcast Feyenoord van Rijnmond.nl blikken Dennis Kranenburg en Dennis van Eersel terug op de wedstrijd in Almere, die Feyenoord met 0-2 wist te winnen, dankzij twee late doelpunten van Yankuba Minteh. 

De jonge rechtsbuiten van Feyenoord kreeg de afgelopen tijd veel kritiek, omdat hij niet voldoende gebruik zou maken van zijn snelheid. Dennis Kranenburg beaamt dat, maar geeft daarnaast ook aan dat het goed is dat Minteh zijn meerwaarde op deze manier bewijst. 'Het is fijn dat een buitenspeler nu op zo'n manier beslissend is', zegt Kranenburg.

Van Eersel is het daarmee eens, maar geeft wel aan dat deze goals, vooral de eerste, meer een bevlieging was van de rechtsbuiten van Feyenoord. 'Deze goal paste helemaal niet bij deze wedstrijd', aldus Van Eersel. Verder geeft de verslaggever van RTV Rijnmond aan dat hij in eerste instantie dacht dat Minteh een voorzet wilde geven. 'Maar in de herhaling zag ik dat het een bewustje was.'

Verder was het een wedstrijd die pijn aan de ogen deed, waarbij de thuisploeg vooral niet wilde verliezen en de bezoekers niets wisten te creëren. 'Arne Slot zegt vaak dat hij spelers mist die met een individuele actie het verschil kunnen maken, nu doet Minteh dat juist wel. Hij helpt Feyenoord over het dode punt heeft.'

Tot slot reageert Van Eersel op de afgekeurde goal van Lutsharel Geertruida in de eerste helft. 'Puur volgens de regels klopt dit', aldus Van Eersel.

Lees ook