Bijlow als bankzitter? 'De kans is dat de trainer zegt: ik laat hem nu eens staan''

Bijlow als bankzitter? 'De kans is dat de trainer zegt: ik laat hem nu eens staan''

21 reacties 21
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft in februari flink moeten puzzelen door blessures en ziekte. Quinten Timber, Gernot Trauner, Santiago Gimenez en Lutsharel Geertruida sloten zich in de ziekenboeg aan bij de langer geblesseerde Justin Bijlow. Voor Bijlow is het extra zuur, omdat de speler bijna vaker geblesseerd is dan fit.

Steeds weer raakt de doelman geblesseerd en steeds weer een andere blessure. In tegenstelling to bij bijvoorbeeld Giménez en Timber, hoefde trainer Arne Slot zich weinig zorgen te maken over de vervanging van zijn eerste keeper. Net als afgelopen jaar staat er namelijk een kundige vervanger klaar: Timon Wellenreuther maakt de laatste weken indruk onder de lat. De blessuregevoeligheid van Bijlow en de goede prestaties van Wellenreuther zorgen daardoor wel voor de vraag: moet Arne Slot, als Bijlow weer fit is,  de voorkeur blijven geven aan Wellenreuther?

Bij de NOS worden Adrie Koster, oud-trainer van Wellenreuther, en Joop Hiele, oud-Feyenoorder en voormalig keeper, bevraagd over dit duivelse dilemma. Koster denkt niet dat Wellenreuther zich nog langer kan verzoenen met een plek op het tweede plan. Maar uiteindelijk is het aan Arne Slot: 'Als Feyenoord in een flow zit, is de kans aanwezig dat de trainer een keer zegt: ik laat hem nu eens staan'.

Joop Hiele vindt het niet ondenkbaar dat Wellenreuther de rest van het seizoen de voorkeur krijgt boven Bijlow, ook als de laatstgenoemde weer van zijn blessure is hersteld. Dat is dan wel weer afhankelijk van hoe lang Bijlow nog geblesseerd is. Uiteindelijk denkt Hiele overigens dat Bijlow wel weer komt bovendrijven. Op basis van 'persoonlijkheid, aanwezigheid in de wedstrijd en kwaliteiten is Bijlow beter dan Wellenreuther', aldus Hiele.

Lees ook